Licitație pentru ultimele loturi de tablete

0
- Reclama -

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că până în prezent au fost atribuite, în urma licitaţiilor, contractele pentru achiziţia a 82.000 de tablete – unui operator economic şi circa 109.000 de tablete – altui operator. „Deja pentru ultimele două loturi a început procedura de licitaţie”, a spus Anisie.

 

„Avem o problemă, să spunem aşa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete. Încă din primul moment am realizat evaluarea în vederea alocării financiare pentru achiziţia de tablete. Încă din luna mai deja, prin hotărâre de Guvern, au fost alocaţi bani pentru achiziţionarea a peste 250.000 de tablete. A fost o evaluare iniţială, realizată de către directorii unităţilor de învăţământ şi de către inspectoratele şcolare”, a explicat Anisie.

Ea a spus că a fost alocat bugetul necesar şi s-a realizat o licitaţie de către ONAC şi „au fost atribuite 82.000 de tablete unui operator economic şi aproximativ 109.000 unui alt operator economic”.

Vezi care purificator de aer anti-coronavirus ți se potrivește

- Reclama -

„Deja pentru ultimele două loturi a început procedura de licitaţie, dar aş vrea să spun, pentru că au existat aceste întârzieri, noi am luat şi alte măsuri (…) Dacă astăzi avem 338 de unit de învăţământ aflate în scenariul roşu, aşa cum s-a spus, există posibilitatea să fie mai multe unităţi de învăţământ în acest scenariu şi de aceea este important să realizăm aceste achiziţii cât mai rapid. ONAC este responsabil de acest lucru, Ministerul Educaţiei a dat banii necesari pentru achiziţie, prin urmare trebuie să se realizeze câ mai rapid”, a afirmat Anisie.

 

Ponta pentru Firea și Ciolacu: „Oamenii foarte slabi sau mincinoși nu se uită în oglindă când pierd”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele