Liderii PSD, convocaţi la Sinaia în Comitetul Executiv; Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu vor semna legea salarizării unitare

0
- Reclama -

Liderii PSD se reunesc joi, la Sinaia, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, iar ulterior va avea loc şedinţa coaliţiei de guvernare, principalul punct de pe ordinea de zi fiind Legea salarizării unitare care va fi semnată de liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Social-democraţii se întrunesc, la ora 11.00, în Comitetul Executiv Naţional, printre subiectele de discuţie regăsindu-se situaţia deputatului PSD Cătălin Rădulescu, căruia Liviu Dragnea îi va cere să se „autosuspende” din partid în urma afirmaţiilor pe care le-a făcut cu privire la protestatarii din Piaţa Victoriei.

„Mâine (joi – n.r.) vom discuta subiectul Cătălin Rădulescu. A încercat să se autosuspende, nu i-a ieşit. O să propun eu autosuspendarea lui”, a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.

Şi subiectul Victor Ponta ar urma să fie dezbătut în cadrul CEx, în condiţiile în care deputatul PSD a lansat o serie de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, care a precizat, la rândul său, că există persoane în partid care solicită excluderea fostului premier din rândul social-democraţilor.

„Nu i-am lăsat să facă (solicitări – n.r.) în şedinţe, le-au făcut înainte de şedinţe, nu vreau să discutăm subiectul ăsta (…) Unii da, au cerut-o (excluderea lui Ponta – n.r.), dar au şi spus-o public. Eu i-am rupt demisia. Era o demisie pe care «nu mi-o dau, dar dacă vrei s-o dai tu, dă-o tu»”, a spus Dragnea.

- Reclama -

Şi rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiţiei cu privire la activitatea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr va constitui un subiect de discuţie în Comitetul Executiv, preşedintele PSD declarându-se „dezamăgit” de expertiza realizată de Tudorel Toader.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a susţinut că ministrul Justiţiei nu riscă retragerea sprijinului politic, dar va trebui să capete „experinţă politică” şi să înveţe din „neconcordanţele” acestea din comunicare.

„Cred că domnul ministru, dincolo de experienţa foarte mare pe care o are şi expertiza pe care o are, trebuie să capete şi experienţă politică. Este un guvern politic şi cred că va învăţa din neconcordanţele acestea în comunicare. Trebuie totuşi să vină cu legile pe care le aşteaptă toată lumea”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

După Comitetul Executiv Naţional va avea loc, la ora 14.00, şedinţa coaliţiei la guvernare, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu fiind invitat la Sinaia pentru a semna, alături de Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu legea salarizării unitare.

„Noi joi vom semna legea, ca şi iniţiativă parlamentară. Prim-ministrul şi doamna ministru al Muncii mi-au zis mie şi domnului Tăriceanu că cea mai bună variantă este să o transformăm într-o iniţiativă parlamentară, nu într-o iniţiativă legislativă a Guvernului, pentru a câştiga timp. (…)  Astăzi, proiectul de lege unic al salarizării este gata. Urmează ca joi, poate chiar de mâine, ministrul Muncii să meargă la Parlament să înceapă să strângă semnăturile, pentru cei care vor să fie co-iniţiatori la această lege, şi joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Totodată, în cadrul întrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc şi o evaluare a miniştrilor Guvernului Grindeanu, în condiţiile în care liderul PSD vrea să îi tragă la răspundere de ce au întârziat „atât de mult” cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

„Va fi o discuţie interesantă pentru că, în afară de legea salarizării, vreau că avem o discuţie cu guvernul, să vedem ce mai fac miniştri, să-i întreb şi eu de ce a întârziat atât de mult cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pentru că trebuie nişte argumente serioase (…). Pe Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii au o întârziere pe care vreau să o lămurim în seara asta şi mâine, pentru că vreau ca săptămâna viitoare cel mai târziu să avem un draft al actului normativ şi un calendar de implementare”, a afirmat Liviu Dragnea miercuri, la Sinaia.

Preşedintele PSD se va mai întâlni şi cu grupul parlamentar al deputaţilor social-democraţi, pe ordinea de zi regăsindu-se chestiuni organizatorice legate de programul Camerei Deputaţilor, stadiul iniţiativelor legislative, precum şi situaţia prezenţei.

Liderii PSD au ajuns la Sinaia încă de miercuri seara, ei fiind cazaţi la hotelul Mara unde urmează să stea până vineri dimineaţă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele