Lira sterlină şi euro au crescut faţă de dolar

0

Lira sterlină a crescut miercuri faţă de dolar, ca şi euro, recuperând scăderea iniţială, după achiziţionarea de către Banca Angliei (BOE) de obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit, temperând avansul monedei americane care atinsese un nou maxim al ultimilor 20 de ani.

 

Banca Angliei a declarat că a primit oferte în valoare de 2,587 miliarde de lire sterline (2,78 miliarde de dolari), în prima operaţiune de răscumpărare de obligaţiuni care vizează stabilizarea pieţei şi că a acceptat doar 1,025 miliarde de lire sterline.

Banca centrală s-a angajat să cumpere atâtea obligaţiuni guvernamentale pe termen lung, cunoscute sub denumirea de gilts, cât va fi necesar, între miercuri, 28 septembrie, şi 14 octombrie.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit pozitiv prognoza de creştere economică a României

Pe măsură ce pieţele au încercat să înţeleagă ce înseamnă această mişcare pentru lira sterlină, moneda a fluctuat în timpul sesiunii de miercuri,urcând până la 1,09165 dolari pe unitate şi scăzând până la 1,05390 dolari pe unitate, fiind tranzacţionată ulterior în urcare cu 1,51% la 1,08921 dolari pe unitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele