Liviu Dragnea, despre parteneriatul strategic cu SUA

0
Liviu Dragnea în SUA

Aflat în SUA cu prilejul învestirii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite, președintele Camerei Deputaților s-a întâlnit cu o serie de oficialități, discutând astfel despre realțiile politice și economice.

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților din SUA

Președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, domnul Ed Royce

„Ieri am avut ocazia de mă întâlni cu un bun prieten al României din Statele Unite: președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, domnul Ed Royce.
A fost o discuție agreabilă despre relațiile româno-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile.
I-am transmis la rândul meu atașamentul României față de parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări. L-am asigurat totodată pe domnul Royce că România va fi în continuare un pilon de încredere al relațiilor transatlantice.”

Liviu Dragnea spune că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare

Domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump

„Astăzi am avut o discuție informală foarte bună cu domnul Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump.
Am discutat despre perspectivele excelente ale parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite și despre faptul că securitatea națională și stabilitatea reprezintă doi factori esențiali pentru dezvoltarea și prosperitatea unei națiuni. L-am asigurat că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA față de România și dorința noii administrații americane de a dezvolta parteneriatul cu țara noastră.” A scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele