Liviu Dragnea mizează pe naționalism și extremist pentru a se reîntoarce în politică

Dragnea, după eliberarea din pușcărie: resursele României sunt exploatate de către străini

2

Liviu Dragnea a declarat în prima sa conferință de presă de după eliberarea sa că dacă partidul din care face parte (Alianța Pentru Patrie) ajunge la putere, promite că va naționaliza companiile strategice.

Astfel, Dragnea mizează pe un public amețit de extremismul economic etalat de George Simion și AUR.

Mai mult, Dragnea susține că firmele străine vin să facă afaceri în România pentru a „scoate afară” banii din țară și că țin „salariile jos și prețurile sus”.

Aici, infractorul eliberat condiționat, Dragnea mizează pe un discurs similar cu cel al rasistului de sorginte nazistă, Viktor Orban. Însă ura cu care acesta combate în Ungaria companiile străine i-a adus suficiente voturi.

„Marile companii străine vin și fac bani aici și apoi îi scot afară, ținând salariile jos și prețurile sus. Avem resurse inimaginabile, pe care nu le are nicio altă țară din Europa, unele sunt acoperite de așa numitele secrete de stat”, a spus Liviu Dragnea la conferința de presă de la Oradea, conform ebihoreanul.

Infractorul Dragnea a continuat apoi retorica naționalistă susținând că resursele României sunt exploatate de către străini.

„Nu mai putem accepta ideea că ne putem dezvolta cu resursele fundamentale, apă, carburanți, gaze, în mâinile străinilor. Românii sunt otrăviți cu tot felul de informații, ca să nu mai aibă timp să vadă toată pădurea, li se arată doar copacul. Dar România nu este o insulă a lui Iohannis, Ciucă, Hellvig și alți golani vânduți”.

Vezi și Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu călătoreau cu avioane private pe banii românilor

Dragnea a susținut apoi teoria globalizării, amintind de discursurile premierului maghiar Viktor Orban.

„O să ajungem niște chiriași în propria țară, pentru că ați văzut că se tot vorbește că toți trebuie să fim globaliști, trebuie să înțelegem că bărbatul poate rămâne însărcinat, că gândacii, insectele, sunt bune de mâncat. Pentru toate astea și multe altele merită să îmi asum un risc”, a afirmat acesta, dând de înțeles că vrea să se implice din nou în politică.

”România e grădina Maicii Domnului”

Dragnea și-a prezentat apoi propria teorie, cum că țara noastră ar reprezenta un popor ales.

„În opinia mea, România reprezintă un popor ales, în opinia mea România este Grădina Maicii Domnului. Teoria că Fecioara Maria și Iisus Hristos au venit aici din Betleem, eu cred în teoria asta. Nu cred că această țară și acest popor au fost puse de Dumnezeu întâmplător aici. Nu sunt un fanatic, nu sunt un ultra-religios, dar am niște crezuri”, a continuat acesta.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele