Dragnea vrea un dosar penal pentru Iohannis

0

Liviu Dragnea, a declarat joi că plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis este “aproape gata”.

“E aproape gata. (…) Credeţi că împotriva unui om de asemenea valoare se poate face plângere penală, aşa, de pe o zi pe alta? Nici vorbă”, a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă este posibil ca plângerea penală să fie făcută înaintea alegerilor parlamentare, el a răspuns: “Nimic nu e imposibil”.

Pe de altă parte, Preşedintele Partidului Social Democrat a negat varianta suspendării preşedintelui.

Dragnea nu ar risca o a doua înfrângere rușinoasă la un referendum, după ce românii nu au fost interesați de inițiativa PSD privind familia tradițională.

Citește aici Coaliția pentru Familie acuză PSD că a boicotat referendumul pentru familia tradițională și vorbește de boicot generalizat al tuturor partidelor

“Nici vorbă. Cum să stăm noi fără Iohannis preşedinte? (…) Eu ştiu că Iohannis îşi doreşte suspendarea. Eu nu vreau să fie suspendat şi nu va fi suspendat. Iohannis trebuie să stea acolo agăţat, la Cotroceni, ca să îl vadă românii în toată goliciunea lui, în toată răutatea lui şi să vadă până la capăt toate prostiile pe care le-a făcut. Nimicul pe care l-a făcut – adică n-a făcut absolut nimic. Inventează acum acest truc, pentru că nu poate să meargă nicăieri să spună că a făcut ceva în această ţară. Absolut nimic, în afară de lene, vacanţe peste vacanţe, golf şi piedici”, a spus el.

Pe 16 decembrie 2018, Liviu Dragnea a solicitat social-democraţilor să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis.

“Nişte europarlamentari români trădători au votat chiar în preajma Centenarului Marii Uniri împotriva ţării noastre, împotriva României, minţind întruna şi prezentând o cu totul şi cu totul altă realitate despre ceea ce se întâmplă în România. Nu au avut nicio ezitare, nu au avut nicio tresărire. Şi insistă în continuare ca României să i se facă rău. Că spun ei ‘aşa trebuie’. Să rămână în continuare MCV, să nu ne puneţi în Schengen, cât mai multe pedepse aplicate României până venim noi la putere, pentru că atunci când venim noi la putere, adică guvernul de tehnocraţi (…), nu mai e nevoie să faceţi nimic, pentru că vă dăm totul, oricum. Ce ne spuneţi, aia facem. Cam asta se întâmplă în aceste instituţii. Peste toate aceste acţiuni ale acestor europarlamentari români, cetăţeni români, deasupra tuturor este Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta este act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări, practicat de Klaus Werner Iohannis”, susţinea liderul PSD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele