Liviu Pop:”Oamenii au ieșit în stradă pe 10 august de teama faptului că PSD conduce foarte bine și crește în sondaje”

0

Chiar dacă ultimul sondaj realizat după violențele din strada ne arată PSD la 25%, asta după ce ultimul sondaj realizat înaintea mitingului de pe 10 august ne prezenta PSD era la 28%, în condițiile în care alegerile au fost câștigate de PSD cu 46%, Liviu Pop vede cu totul altfel realitatea, susținând ca partidul crește în sondaje. Fostul ministru spune că perfromanțele guvernului PSD îi face pe cei din opoziție să își dorească să vină la putere în mod illegal. Liviu Pop susține că opozția decridibilizează țara în exterior mințind iar acest lucru dăunează imaginii țării pe termen lung.

Postarea intregrală a lui Liviu Pop:

Oamenii au ieșit în stradă pe 10 august de teama faptului că PSD conduce foarte bine și  crește în sondaje

Toate aceste evenimente ar provoca teamă mai mult în rândul opoziției și președintelelui Klaus Iohannis. Conform sondajului IMAS de la mijlocul lunii iulie 2018, PSD a scăzut la 28%.

Liviu Marian Pop: „În ceea ce privește protestul din 10 august, adevărul trebuie să se facă auzit și nu putem trece peste acest eveniment până nu se fac unele precizări:

Deși acesta a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că urmau să aibă loc violențe.

  1. Internetul era plin în acele zile de chemări la violențe și la răsturnarea puterii politice.
  2. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.
  3. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.
  4. În toiul acțiunilor jandarmilor, președintele Iohannis a catalogat acțiunile jandarmilor ca fiind brutale. Președintele nu avea la acea oră informațiile operative complete ca să se pronunțe atât de categoric pe acțiunile jandarmilor. Și cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuți și mai mult valul protestatar.

Începând cu 11 august, Klaus Iohannis, dar și alți lideri politici din Opoziție (Orban, Cioloș, Barna) au acuzat acțiunile Jandarmeriei, iar președintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor! (în ce țară normală un președinte s-ar fi antepronunțat în legătură cu culpa unei instituții înainte de finalizarea anchetei propriu-zise?)

Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale.

Din 10 august și până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea și de a manipula opinia publică. Dorința de a veni la putere cu orice preț este atât de mare, încât președintele și Opoziția dinamitează până și credibilitatea țării în afara ei. După această campanie de șubrezire a imaginii țării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior.

Tot în aceste zile s-au vehiculat “informații” despre cum scade PSD în sondaje. Este o minciună sfruntată. Creșterea salariilor, noua lege a pensiilor, atragerea de investiții, menținerea creșterii economice peste media europeană – sunt doar câteva din lucrurile bune pe care le facem la guvernare. O astfel de guvernare nu doar că nu scade în sondaje, ea este în ascensiune! Aceasta este frica lui Klaus Iohannis și a partidelor de Opoziție. Și asta este explicația politică a evenimentelor care au loc în prezent.

Manipularea a ajuns prea departe. Trebuie să ieșim să spunem adevărul. Altfel, manipularea și minciuna vor avea câștig de cauză”.

Citește și Ponta: Toată lumea e din Teleorman, Bashar Al Assad mai numește în funcții doar rude si oameni din zona sa natală

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele