15 locuinţe noi pentru familiile nevoiaşe din Rădăuţi, Suceava

0
- Reclama -

15 case vor fi ridicate pentru familiile nevoiașe din Rădăuți. Pentru proiectul “Bucovina Build&Travel”, AdePlast împreună cu asociațiile “Habitat” și “Bunul Samaritean” vor strânge 300 de voluntari care vor termina construcțiile în cinci zile, în perioada 4-8 septembrie.

„Bucovina Build&Travel” este la ediția I, la Rădăuți, iar în anii următori se dorește a fi extins la nivelul întregii Bucovine. Pentru această campanie, AdePlast livrează materialele destinate termoizolării, (termosistem complet AdePlast IZOTHERM PREMIUM – certificat european): adeziv și masă de șpaclu, plăci de polistiren expandat EPS 80+, plasă de armare din fibră de sticlă, grund și vopsea lavabilă AERIA SuperWeiss şi tencuială decorativă Sauber. Prin Asociaţia “Bunul Samaritean”, AdePlast va aloca anual materiale din producția proprie în valoare de 100.000 euro în cadrul unui parteneriat pe 3 ani.

AdePlast-Marcel-BărbuțNe dorim să implicăm comunitățile locale, să facem cât mai mulți oameni conștienți de faptul că pot face bine cu puțin; doar să le pese, să se implice. Îi provocăm şi pe competitorii noștri, companii din zona producţiei de materiale pentru construcţii să îşi asume acţiuni de responsabilitate socială, pentru ca împreună să aducem fericirea pe chipul românilor”, declară Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast.

Primarul Rădăuţiului– implicat în proiect

Începând cu 7 septembrie sunt invitați la Rădăuți, pentru voluntariat şi informare, primarii din județul Suceava care vor putea afla cum să găzduiască edițiile viitoare. “Proiectul răspunde bineînțeles nevoii unor familii din comunitate. E un lucru foarte bun pentru acestea și un avantaj al municipalității”, declară dl. Nistor Tătar, primarul municipiului.

Într-o eră a izolării individuale, a separării corporatiste și a competiției acerbe avem surpriza plăcută a unui parteneriat de proporții cu Adeplast în folosul celor în nevoie de o locuință decentă. O putem numi o alianță pentru bine în valoare anuală de 100.000 euro sub formă de materiale produse de compania românească. 15 locuințe la Bucovina Build&Travel și alte proiecte sunt astfel posibile. Mulțumim, AdePlast, sunteți campioni ai implicării!„, susţine Adrian Ciorna, președintele asociației rădăuțene.

- Reclama -

Pentru noi este important să putem sprijini, împreună cu AdePlast, niște familii cu copii afectați de lipsa locuinței sau de condiții precare de locuit. Astfel, putem preveni abandonul copiilor din cauza sărăciei și a locuirii inadecvate. Sunt mame singure cu copii, familii cu trei, cinci copii care au nevoie de solidaritatea tuturor. AdePlast a răspuns cu un nivel excepțional de participare“, spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte al acestei asociații. 

Sejur de relaxare în Bucovina pentru toţi voluntarii

Din comunitate vor fi prezente la „Bucovina Build&Travel” companii mari și mici, școli, biserici, instituții publice cu sponsorizări și voluntari. Aceștia vor lucra alături de familiile beneficiar ce contribuie sute de ore muncă la edificarea locuințelor.

La finalul proiectului, voluntarii au posibilitatea de a petrece un weekend sau o săptămână în Bucovina, experimentând dimensiunea de travel a proiectului. Asociația „Bunul Samaritean” este partener pe organizare pe zona de expertiză, iar Primăria și Consiliul Local Rădăuți aduc aportul de teren și infrastructură.

Pentru voluntariat: dl. Adrian Ciorna, președinte, e-mail: adrian.ciorna@yahoo.com, mobil: 0722 684679.

Update: Materialele AdePlast au ajuns la destinatie, în Rădăuți. 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele