Locuri de muncă pentru români. Apare o nouă fabrică importantă în România

1
- Reclama -

O nouă fabrică apare în România, astfel angajările vor începe să apară pentru români. Fabrica va fi construită de către o familie italiană în nordul Bucureștiului. De asemenea, fabrica va fi funcțională începând de anul viitor. 

Italienii construiesc o nouă fabrică în nordul Capitalei. Ce se va produce acolo

Familia italiană Nusco vrea ca anul viitor să inaugureze o nouă fabrică de uși în nordul Capitalei.

Astfel, producția Pinum de pe platforma Pipera va fi mutată în noua fabrică. În plus, același investitor, după finalizarea investiției își propune să înceapă și construcția unei noi fabrici de tâmplărie termoizolantă.

Italienii vor să se extindă

De asemenea, italienii se gândesc să își deschidă și o reprezentanță permanentă în Algeria, după cum spune Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors&Windows.

Familia Nusco este prezentă pe piața din România încă din anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera. Aceasta a fost transformată în producătorul de uși și ferestre Pinum. În prezent, fabrica se pregătește să intre în procedura de mutare, pentru a face loc complexului imobiliar Nusco City.

- Reclama -

Citește și: Mercedes-Benz va deschide o nouă fabrică în România pentru motoare electrice

Vânzări record

Mutarea fabricii Pinum se face după un an cu vânzări record de peste 22 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere cu 30% față de afacerile raportate în 2021 și cel mai ridicat din ultimii 10 ani.

„Sectorul de uși și ferestre s-a confruntat cu numeroase probleme de factură economică în ultimii ani. Pandemia a lăsat în urma ei numeroase semne de întrebare în zona economică la nivel mondial. Spre exemplu, inflația, ROBOR-ul și teama de recesiune au speriat românii din a mai investi în aceeași proporție ca în anii precedenți. Un alt exemplu relevant este războiului din Ucraina care a dus la creșteri neașteptat de mari în transportul produselor. De altfel, prețul la energie a crescut și el exponențial. Cu toate acestea, Pinum nu a avut o creștere decât de 5% la lista de prețuri în 2022. Suntem printre puținele companii din Romania care și-au onorat contractele așa cum au fost semnate de la bun început”, a declarat Francesco Curcio, directorul general executiv al Pinum Doors&Windows, potrivit profit.ro.

Materiale mult mai scumpe

De asemenea, omul de afaceri italian spune că domeniul în care activează a fost grav afectat de scumpiri.

„Costurile pentru lemn și MDF s-au dublat, iar la alte materiale au crescut cu cel puțin 30%. Mai mult de atât, a trebuit să absorbim și din preturile mai mari pe care colaboratorii noștri ni le-au transmis în 2022. Știm că este o perioada mai grea pentru economie, așa că am ales să venim în sprijinul romanilor și să nu redirecționam aceste creșteri majore de costuri către consumator”, a mai spus Francesco Curcio pentru sursa citată.

Surse: playtech.ro, profit.ro

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele