Acasă Noutăți Turism și relaxare Locuri de vizitat în București vara. Cum te poți relaxa în capitală

Locuri de vizitat în București vara. Cum te poți relaxa în capitală

0

În ultima lună de vară îți propunem câteva destinații de vis chiar în capitală. Ți-am pregătit o listă cu locuri de vizitat în București vara. Aceste obiective turistice îți vor prezenta orașul într-o lumină cu totul nouă și te vor face să te îndrăgostești de istoria lor.

Capitala României se bucură de multe obiective turistice important. Cu toate acestea, puțini știu de locurile minunate care fac Bucureștiul să fie un oraș de poveste. Îți propunem să-l redescoperi și să te bucuri de frumusețile pe care le oferă cu ajutorul unor locuri liniștite, ferite de aglomerația cotidianului.

Locuri de vizitat în București vara

Vara aceasta capitala româniei a găzduit o mulțime de evenimente importante. Aglomerația poate fi copleșitoare pentru multe persoane, însă orașul se bucură și de câteva locuri superbe care nu sunt la fel de aglomerate. Ți-am pregătit câteva dintre obiectivele turistice care îți oferă momente de liniște în capitală. Uite unde te poți distra alături de familie sau de prieteni în ultima lună din vară.

Palatul Parlamentului

Primul obiectiv de pe lista de locuri de vizitat în bucurești vara pe care ți-l propunem este Palatul Parlamentului. Palatul este a treia cea mai mare clădire administrativă ca suprafață din întreaga lume. Este un loc încărcat cu istorie unde te poți relaxa într-o zi toridă de vară.

Se spune că aceasta găzduiește peste 1000 de încăperi, dintre care 440 sunt birouri, 20 sunt săli și saloane, câteva restaurante, trei biblioteci, o sală de concerte, dar și două parcări subterane.

Palatul este deschis vizitării pentru turiști, însă nu în întregime. Acesta poate fi ideal de văzut, mai ales în zilele călduroase.

Palatul Parlamentului se află în imediata apropiere a parcului Izvor, un loc minunat pentru a te relaxa la un picnic. Adresa Palatului este strada Izvor, nr 2-4.

Grădina Botanică

Grădina Botanică a Universității din București se află în cartierul Cotroceni și se întinde pe o suprafață de aproximativ 17 hectare. Aici te poți bucura de peisaje de poveste și poți admira peste 10.000 de specii de plante. Grădina a luat naștere la inițiativa botanistului rpmân, Dimitrei Brândză.

Aceasta datează încă din anul 1884 și a fost inaugurată oficial abia în anul 1891. Istoria sa este una îndelungată. Puțini știu că aceasta a fost folosită de trupele de ocupație germană în Primul Război Mondial, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial ea a fost atinsă de bombardamentele anglo-americane. În ciuda suișurilor și coborâșurilor, Gărdina Botanică arată în prezent impecabil și se bucură de o imagine de poveste.

Vara este un loc ideal pentru o plimbare magică și liniștită. Grădina Botanică se află pe Șoseaua Cotroceni, nr. 32.

Calea Victoriei

Calea Victoriei este una din cele mai frumoase zone din centrul orașului și se întinde de la Piața Națiunile Unite până la Piața Victoriei. Calea Victoriei a fost de-a lungul timpului un loc de promenadă preferat de elita țării. În prezent aceasta redevine zonă pietonală în zilele de weekend.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @caleavictoriei

Aceasta dispune de nenumărate atracții turistice și o mulțime de clădiri cu o puternică însemnătate istorică. Printre obiectivele principale pe care le vei găsi pe Calea Victoriei se numără Muzeul Național de Artă a României, Muzeul Național de Istorie a României, Cercul Militar Național, Casa Capșa sași Teatrul Odeon.

Serile de vară din weekend sunt cele mai spectaculoase dacă sunt petrecute pe Calea Victoriei. Te poți relaxa alături de prieteni într-o plimbare de vis, la pas, admirând frumusețile orașului.

Muzeul Satului

Muzeul Satului a fost inaugurat pe data de 10 mai 1936 în prezența regelui Carol al II-lea al României. Acesta a fost deschis publicului larg începând cu data de 17 mai 1936. Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este una din principalele atracții turistice ale capitalei.

Casele au fost dezasamblate și au fost transportate și reasamblate în București. Muzeul se află pe malul lacului Herăstrău. Cea mai veche casă este construită în secolul al XVII-lea. Muzeul a fost deteriorat în timp celui de-Al Doilea Război Mondial, însă a fost reabilitat și deschis din nou publicului larg.

Muzeul Satului este unul din principalele locuri de vizitat în București vara datorită peisajelor de poveste.

Vezi și: Locuri de vis, aproape de România. Cele mai frumoase plaje din Grecia

Parcul Carol

Parcul Carol nu este cel mai mare parc din București, dar este unul cu o istorie aparte în spate. Parcul găzduiește mai multe obiective turistice. Aici se găsește Monumentul Eroilor Neamului și două fântâni superbe, Fântâna Zodiac și Fântâna George Grigorie Cantacuzino.

Parcul este amplasat în sectorul 4 al orașului București pe Bulevardul Mărășești și a fost amenajat între anii 1900 – 1906. Parcul se află și pe lista cu locuri instagramabile din București. Uite aici mai multe obiective turistice din capitală unde poți surprinde cele mai frumoase imagini pentru conturile tale de pe rețelele sociale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele