LPF ameninţă FRF cu plângeri penale!

0

Scandalul dintre cele două foruri conducătoare ale fotbalului autohton riscă să scape total de sub control, iar dincolo de interesele de grup este evident că la mijloc sunt antipatii pur personale. Cum FRF se află în expectativă, reprezentanții LPF au scos la înaintare toate armele din dotare.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că va face plângeri penale pentru abuz în serviciu și delapidare dacă Federația Română de Fotbal va adopta în Adunarea Generală propunerea președintelui Răzvan Burleanu ca 5% din banii din drepturile TV ale cluburilor din Liga I să fie cedați în semn de solidaritate grupărilor din Liga a II-a și a III-a.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan consider măsura drept  o încercare de subordonare administrativă, sportivă și financiară a Ligii: „Este o încercare de subordonare administrativă, sportivă și financiară a LPF. Solidaritatea este un lucru pe care Răzvan Burleanu l-a înțeles greșit și doar într-un singur sens. Adică grupările din Liga I să dea 5% din banii din drepturile TV către cluburile din eșaloanele inferioare. Sună frumos la nivel de principiu și la nivel de campanie electorală. În acest sens, azi am avut unanimitate, cluburile din Liga I nu sunt de acord cu principiul solidarității propus de domnul Burleanu. Dar domnul Burleanu vrea să bage ilegal mâna în buzunarul cluburilor din Liga I și să ia cei 5%. Domnul Burleanu a ieșit și a spus: “Vom lua cei 5% din drepturile TV de la Liga I pentru că avem pârghiile necesare”. Noi însă vom transmite către toate cluburile afiliate la FRF o opinie legală întocmită de o casă de avocatură în care se spune ce se va întâmpla dacă FRF va lua orice procent din banii cluburilor din Liga I. Concluzia: adoptarea în cadrul altor instituții, chiar și în cadrul FRF, a unor măsuri ce nu intră în atribuțiile acesteia din urmă, prin încălcarea dispozițiilor Legii 69/2000 (Legea Sportului) poate atrage incidența Codului Penal. Respectiv infracțiunea de abuz în serviciu și delapidare. Îl anunțăm pe domnul Burleanu, pentru că el este inițiatorul acestei propuneri, că dacă se va băga mâna în buzunarul cluburilor din Liga I vor exista plângeri penale pentru infracțiuni precum abuz în serviciu și delapidare. De asemenea, va exista și o latură civilă prin care vom solicita repararea prejudiciului de la toți cei care se fac vinovați. Membrii afiliați ai FRF trebuie să înceteze să mai fie conduși de către alții. Membrii afiliați și Comitetul Executiv conduc FRF și nu invers. Fiecare club din Liga I ar pierde 100.000 de euro, iar câștigul cluburilor din Liga a II-a și a III-a ar fi infim, aproximativ 8-10.000 de euro. Cu alte cuvinte, o sumă cu care nu se poate schimba soarta cluburilor din eșaloanele inferioare. Președintele FRF a spus că și în Franța, Italia și Spania e la fel. Dar a uitat să spună că în aceste țări cluburile din Liga a II-a sunt membre ale ligilor profesioniste din acele state. Deci e normal ca o parte din drepturile TV să se ducă și în Liga a II-a. Pentru că ligile profesioniste de fotbal din aceste țări organizează primele două eșaloane, în timp ce LPF nu organizează Liga a II-a. FRF a uitat să spună că o parte importantă din veniturile realizate de echipa națională a Germaniei merg către cluburile din Bundesliga. Deci dacă domnul Burleanu solicită solidaritate, ar fi frumos ca o parte din încasările de la naționala României să vină către cluburile din Liga I, pentru că ele sunt principalele furnizoare de jucători”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele