Lucian Bode: Până demarăm lucrările la Autostrada Comarnic-Brașov mai trec 2 ani de zile

0

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a declarat joi, că vor trece doi ani până la demararea lucrărilor la Autostrada Comarnic-Brașov, și patru ani până la finalizarea acestora. Până atunci, Lucian Bode spune că soluția este Drumul Județean 102I.

 

„Până când noi demarăm lucrările efectiv la Autostrada Comarnic-Brașov, la cei 52 de kilometri mai trec aproximativ doi ani de zile. Până când finalizăm lucrările la Autostrada Comarnic-Brașov este posbil să mai treacă încă patru ani de zile. Dacă anul trecut am stat în trafic 7 ore, peste 6 ani de zile vom sta 17 ore pe DN1”, a declarat ministrul la Realitatea TV, citat de Mediafax.

 

Până atunci, varianta alternativă rămâne Drumul Județean 102I Câmpina – Săcele

 

Finanțarea pentru aceste obiective va putea fi realizată de Compania Națională de Investiții.

Compania Națională de Investiții (CNI) are în acest an, 1,1 miliarde de lei, credite de angajament prinse prin Legea Bugetului. Așadar are deschiderile necesare pentru a finanța ce înseamnă finanțare pe cele două obiective.

Ministrul Bode a declarat anterior că proiectul Autostrăzii Comarnic Brașov va ajunge să coste un miliard de euro. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a explicat că banii pot fi decontanți de Comisia Europeană dacă sunt respectate procedurile de implementare.

Citește și: După 3 ani de guvernare fără realizări, PSD susține că ”Românii au nevoie de autostrăzi bugetate şi un trai decent”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele