Lucruri pe care nu le știai despre pijamale

7 lucruri pe care nu le știați despre pijamale

0
Lucruri pe care nu le știai despre pijamale
pijamale

Fie că vă plac pijamalele, fie că vă place să adormiți în tricouri și slip, indiferent dacă este vorba de țesături din bumbac, satin sau dantelă sau pijamale mari și pufoase, pijamalele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Cu o istorie interesantă și o evoluție interesantă, pijamalele sunt încă foarte uzate, nu doar în pat …

 

Astăzi vă vom dezvălui 7 lucruri pe care nu le știați despre pijamale.

  1. De unde vin pijamalele?

Rădăcina cuvântului pijamale provine din cuvântul peijamah din India. Coloniștii britanici din acea țară au observat că localnicii purtau aceste peijamah, care erau foarte late, ușoare și confortabile, cu talia strânsă. Coloniștilor le-a plăcut această rochie și au adoptat-o ​​imediat în pauza de prânz și seara. Înapoi în regat, popularitatea pijamalelor s-a răspândit cu viteza fulgerului și a devenit îmbrăcăminte obișnuită pentru relaxare și odihnă.

  1. De unde avem acum seturile de pijama cu bluză și pantaloni?

Evident din Marea Britanie, pentru că și coloniștii care au adus tendința indiană i-au îmbunătățit pe parcurs. Prin urmare, o pereche de pantaloni largi și confortabili a fost adăugată o cămașă asortată din același material.

P.S. Dacă vă doriți un nou set de pijamale, te invităm pe Adictiv.ro pentru a achiziționa unul.

  1. Când au apărut pijamalele de purtat pe stradă?

Incredibil, dar din saloanele private ale oamenilor, pijamalele au devenit îmbrăcăminte de stradă luxoasă. Designerul francez Paul Poiret a proiectat o serie de pijamale de mătase care pot fi purtate în public în timpul zilei și sunt considerate îmbrăcăminte ușoară și la modă. Acest lucru s-a întâmplat la începutul anilor 1900, dar și acum, pijamalele sunt încă purtate pe stradă.

  1. Cine ar merge la cumpărături în pijamale?

Ei bine, în Japonia, este normal ca oamenii să iasă cu haine ușoare, ceea ce aduce o mulțime de pijamale pe care le purtăm noaptea. În plus, japonezii au ieșit în stradă, inclusiv purtând costume care înfățișau diferite animale drăguțe, numite Kigurumi. Chiar și în China, nu este neobișnuit ca oamenii să meargă prin comunitate în pijamale în timpul zilei, deoarece trebuie să rezolve rapid problemele.

  1. Cum a contribuit Coco Chanel la evoluția pijamalelor?

În anii 1920, în timpul primului război mondial, această doamnă internațională de modă a introdus pijamale de damă din satin și mătase, care constau în bluze și pantaloni pentru femei. Drept urmare, aspectul lenjeriei de corp este complet schimbat. Coco Chanel le permite femeilor să renunțe la pijamalele tradiționale lungi și să încerce pijamale mai confortabile.

  1. Toți oamenii în pijamale pe plajă!

În anii 1920 și 1930, pe măsură ce pijamalele s-au transformat în articole de lux, îmbrăcăminte foarte la modă, cu semnături de designeri celebri, clase sociale bogate și o lume mai bună, au început să poarte pijamale (desigur din materiale de lux) pe plajă. În filmele vechi, cu siguranță puteți vedea domni și doamne de înaltă clasă care poartă stațiuni de vară la modă compuse din pantaloni de culoare deschisă și cămăși de vară, practic pijamale.

  1. Câți dintre noi purtăm cu adevărat pijamale?

Ei bine, există studii ample despre popularitatea pijamalelor în țările occidentale. De exemplu, în Statele Unite, 69% dintre bărbați și 86% dintre femei poartă pijamale sau o formă de pijamală. În Marea Britanie, 53% dintre bărbați poartă pijamale (în timp ce alții preferă să doarmă goi), în timp ce în rândul femeilor britanice, 83% preferă pijamale sau alte forme de pijamale. Mai mult, în ultimii ani, mai mult de 80% dintre persoanele care lucrează de acasă au recunoscut că preferă să lucreze în pijamale, așa că se simt mai relaxate și cred că productivitatea muncii lor este mai mare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele