Luka Doncic – record fabulos în NBA

0
- Reclama -

Baschetbalistul sloven al lui Dallas Mavericks a devenit primul jucător din istoria campionatului profesionist nord-american care a reușit într-un meci 60 de puncte, 20 de recuperări și 10 pase decisive.

Doncic a condus echipa texană la o victorie dramatică în fața celor de la New York Knicks, în prelungiri.

Gruparea din Dallas era condusă cu 110-101 cu mai puțin de 45 de secunde rămase din sfertul al 4-lea, înainte ca Luka Doncic să ajungă în atenția generală, iar ratarea sa intenționată de la linia de aruncări libere a fost punctul de tensiune maximă al unui meci spectaculos.

Mavericks aveau nevoie de două puncte pentru a egala, cu doar 4,2 secunde rămase de jucat. Atunci, Doncic a forțat un ricoșeu din inel la propria aruncare liberă, a recuperat mingea într-o învălmășeală și a nimerit aruncarea, cu boltă, din cădere.

Sunt obosit ca naiba. Am nevoie acum de o bere de recuperare. Am aruncat-o în sus, am avut noroc într-un fel … Am fost la pământ, am revenit, este un sentiment uimitor„, a spus Doncic la finalul meciului.

- Reclama -

Astfel, în fața unui public extaziat, Mavericks a obținut victoria, scor: 126-121, iar Luka Doncic a obținut o performanță rară.

Slovenul este al 7-lea jucător care înregistrează un triplu-dublu de 50 de puncte în NBA, însă, la 23 de ani, a devenit cel mai tânăr jucător care reușește această performanță, doborând recordul celebrului Wilt Chamberlain – super-star al baschetului californian în anii ’60.

Va fi o altă statuie în Dallas … Ăsta este Luka!„, a declarat pe Twitter o altă fostă mare vedetă, Kevin Garnett – și el membru al NBA Hall of Fame.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele