Macedoniada, Parlamentul a fost atacat de manifestanţi

0

Parlamentul macedonean a fost invadat joi de  manifestanți iar mai mulți deputați ai opoziției au fost atacați de către aceştia.

Liderul opoziției de stânga, Zoran Zaev, și cel puțin nouă alți oameni au fost răniți după pătrunderea joi a protestatarilor în Parlamentul de la Skopje, informează  AFP, citat de Agerpres.  Manifestanții fluturau steaguri macedonene și cântau imnul național.

Potrivit EFE, protestatarii au intrat în forul legislativ după ce s-a aflat că SDSM (Partidul Social Democrat) împreună cu trei partide albaneze cu reprezentare parlamentară au ales un nou președinte al parlamentului după finalul sesiunii regulamentare.

Formațiunea conservatoare VMRO-DPMNE, condusă de fostul prim-ministru Nikola Gruevski, a calificat această alegere ca “lovitură de stat” deoarece sesiunea parlamentară se terminase și pentru că de la alegerile din decembrie nu s-a putut constitui un nou guvern. Macedonia a organizat alegeri pe 11 decembrie 2016 în cadrul unui acord mediat de Uniunea Europeană în 2015 pentru a pune capăt unei crize politice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele