Macron îl face ”clovn” pe Boris Johnson, într-o conversație privată

2
- Reclama -

Revista politică Le Canard enchaîné, descrisă adesea drept echivalentul francez al Private Eye, a afirmat că Macron a spus că premierul britanic are „o atitudine vulgară”.

Caracterizarea a fost făcută de liderul francez în contextul în care acesta s-a plâns de comportamentul premierului britanic în urma discuțiilor telefonice pe care cei doi le-au avut miercuri după ce o barcă cu refugiați s-a scufundat Canalul Mânecii.

Președintele francez s-a supărat după ce Johnson a postat pe Twitter o scrisoare în care descrie un plan în cinci puncte pentru a aborda problema trecerii Canalului.

„Am vorbit în urmă cu două zile cu prim-ministrul Johnson într-un mod serios”, a spus Macron la o conferință de presă vineri, după mesajul postat pe Twitter.

”În ce mă privește, continui să fac asta cu toate tările și cu toți liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alții pe astfel de subiecte prin intermediul twitter și prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicității în această manieră”, a declarat Macron în conferință.

- Reclama -

Potrivit revistei franceze, în privat, Macron a fost și mai dur în aprecierile la adresa primului-ministru de la Londra.

Publicația îl citează spunând: ”BoJo vorbește cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari și apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganță. Este mereu același circ”.

Macron ar fi adăugat: “E trist să vedem că o țară atât de importantă, cu care am putea face enorm de multe lucruri împreună, este condusă de un clovn”.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele