Magazinul Ikea din bulevardul Pallady va fi gata la sfârșitul verii viitoare

0

Ikea a pus piatre de temelie a celui de-al doilea magazin din București, care va fi amplasat pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, din București. Finalizarea construcției e programată pentru sfârșitul verii din 2018.

Al doilea magazin Ikea va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

Ikea Pallady

Ikea Pallady

Bog’Art, antreprenor general

Compania de construcții Bog’Art a fost desemnată de Ikea drept antreprenor general, iar construcția magazinului se va realiza cu un impact cât mai redus asupra mediului, obiectivul companiei fiind să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție.

Șantierul viitorului magazin Ikea, acum.

Vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

După magazinul din Pallady, în anii care urmează, Ikea va intra și în orașe de provincie, ținte fiind Cluj-Napoca, Iași și Brașov.

Primul magazin deschis de Ikea, în Zona Comercială Băneasa, a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea a fost achiziționat de companie.

Sursa: Magazinul Ikea din bulevardul Pallady va fi gata la sfârșitul verii viitoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele