”Mai avem nevoie şi de iarbă”, probleme cu gazonul la Craiova înaintea meciului cu Suedia

0

Meicul amical România – Suedia, care va avea loc marţi, de la ora 21.30, la Craiova, se va desfășura pe un gazon foarte prost. De altfel, aceasta este o problemă constantă pentru fotbalul autohton, chiar dacă în ultimul timp au apărut unele stadioane noi.

“Ştim că starea gazonului va fi foarte grea, foarte nasoală. Pe ei îi avantajează, fiind o echipă masivă, o echipă fizică, o echipă care joacă direct pe cele două vârfuri. Pe noi ne dezavantajează terenul, dar vom încerca să introducem o echipă care să-i pună în dificultate prin calităţile pe care le avem noi şi sper ca băieţii să fie conştienţi că avem nevoie de atitudine, de luptă, să ne batem cu ei la fiecare minge. Un aspect care mă îngrijorează pe mine e starea terenului. E un exerciţiu în aceste zile să ne adaptăm la diferite condiţii de joc, de antrenament. Băieţii au făcut-o foarte bine până acum. Mâine trecem de la un gazon impecabil în Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate, un gazon pe care trebuie să alergăm mai mult, să ne batem mai mult pentru fiecare minge şi vom vedea mâine dacă vom putea face lucrul ăsta. Nu am apucat să văd gazonul, îl vom vedea mâine, la plimbarea pe care o vom face. Dar am vorbit cu jucătorii de la Craiova şi din ce am văzut eu personal, la meciurile Craiovei, gazonul se va rupe încă de la încălzire şi trebuie să ne adaptăm cât mai repede la condiţiile de joc. Din păcate, starea gazonului nu se ridică la frumuseţea stadionului, dar sperăm ca pe viitor această problemă să se rezolve, pentru că dacă nu avem un gazon bun, echipa României are de suferit. E un meci greu, cu o echipă calificată la mondiale, care în meciul de baraj a eliminat Italia, o echipă foarte bine organizată, o echipă tipic nordică, foarte puternică din punct de vedere fizic, cu un joc bine definit. Ieri, nu prea am avut timp să lucrez cu băieţii, pentru că condiţiile e antrenament au fost cum au fost. Am avut două grupe de jucători, unii au rămas la refacere, alţii au făcut antrenament. Azi voi încerca să lucrez un pic tactic cu ei, să le zic exact ce vreau pentru meciul de mâine”, a declarat selecționerul Cosmin Contra, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Șahul materie obligatorie la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele