Man Booker Prize 2018 – Şase autori se ”luptă” pentru premiul de 50.000 de lire sterline

0

Anna Burns, Daisy Johnson, Robin Robertson din Marea Britanie, Rachel Kushner şi Richard Powers din Statele Unite, şi Esi Edugyan (Canada) sunt cei şase autori incluşi pe lista scurtă a Man Booker Prize pentru Ficţiune 2018, care are o valoare de 50.000 de lire sterline.

“Milkman” (Faber & Faber), de Anna Burns, “Washington Black” (Serpent’s Tail), de Esi Edugyan, “Everything Under” (Jonathan Cape), de Daisy Johnson, “The Mars Room” (Jonathan Cape), de Rachel Kushner, “The Overstory” (Willian Heinemann), de Richard Powers şi “The Long Take” (Picador), de Robin Robertson sunt romanele alese pe lista scurtă, potrivit news.ro. Numele lor au fost anunţate de preşedintele juriului, Kwame Anthony Appiah, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul companiei Man Group din Londra, sponsorul premiului. El a remarcat că fiecare dintre romane este un miracol de inovaţie stilistică în care limbajul este în centrul atenţiei.

The Man Booker Prize este deschis autorilor de orice naţionalitate care scriu în limba engleză şi care au publicat în Marea Britanie şi Irlanda. Anula cesta, lista scurtă cuprinde trei scriitori din Marea Britanie, doi din Statele Unite şi unul din Canada.

Citește și: Studiu: Europa trebuie să își înjumătățească producția de carne și lactate până în 2050

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele