Marcel Ciolacu ar vrea salariu minim în România de 3.000 lei

Ciolacu: Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim

1
marcel ciolacu psd interimar presedinte

Marcel Ciolacu a spus că PSD va propune în coaliția de guvernare creșterea salariului minim la 3.000 lei, de la 1 ianuarie 2023. Președintele PSD vine cu această idee în contextul în care Parlamentul European a adoptat directiva privind salariul minim european.

 

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei. Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe și contribuții a 200 de lei), propunere cu care va merge în Coaliție. Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD!”, afirmă Marcel Ciolacu.

Vezi și 1 ianuarie 2022: cresc salariul minim, pensiile şi alocaţiile, dar se scumpesc electricitatea şi carburanţii

Parlamentul European a aprobat miercuri crearea unui cadru de reglementare comun pentru salariul minim european, care să fie de 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.

Salariul mediu brut în România este de 6.443 de lei, în timp ce salariul minim brut este 2.550 de lei. Aşadar, prin directiva europeană, salariul minim brut în România ar ajunge la 3.200 de lei brut, deci puţin peste 2.000 de lei net.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele