Marcel Ciolacu exclude o guvernare PSD PNL ”în acest moment”

Ciolacu: România nu poate depăși criza decât prin anticipate

0
ciolacu psd

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi la B1 TV că o guvernare PSD – PNL este ”exclusă în acest moment”. El a adăugat însă că ”s-au pierdut timpii adecvați să faci acest lucru pentru că președintele Iohannis a vrut guvernul său”.

 

Întrebat dacă în alt moment ar putea exista o astfel de coaliție, Ciolacu a spus că ”în urma unor alegeri s-ar putea un asemenea lucru”.

În ce privește tensiunile de joi din Parlament dintre Florin Roman PNL și mai mulți parlamentari AUR, șeful PSD a spus că ”duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Și eu sunt siderat și degustat (sic) de aceste lucruri”.

Vezi și Preţul energiei din România va rămâne ridicat anunță Consiliul Concurenţei

Întrebat dacă are un blat cu președintele Klaus Iohannis, Ciolacu a spus: ”Ce blat, domne? Nu am vorbit cu el. Ce să-mi ofere mie Iohannis mai mult decât mi-au oferit românii? Nu am dosare penale, trăiesc din salariu, ce poate să-mi ofere mie ca să fac o înțelegere cu Iohannis după ce vrut să distrugă PSD? Credeți că e uit că m-a acuzat că vreau să vând Ardealul și apoi a luat Ardealul?”.

El a mai spus că PSD-iștii nu au votat astăzi în Parlament pentru amânare citirii și a votării moțiunii, ci doar amânarea votului la moțiune. Întrebat de ce a votat pentru amânare, el a spus că o eventuală decizie a CCR favorabilă premierului Cîțu ar fi dus la existența concomitentă a doi premieri.

”Guvernul Cîțu mai are 38 de zile, AMR-ul a început când l-a schimbat pe Stelian Ion de la Justiție. Apoi vine în Parlament la vot”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a cerut plafonarea prețurilor la energie, măcar pentru jumătate de an, precum și creșterea salariului minim ”ca să le dăm aer acestor oameni”. A mai spus că România nu poate depăși criza decât prin alegeri anticipate.

Nici un lider PSD nu a zis ”trebuie să intrăm neapărat la guvernare”, a spus el când a fost întrebat dacă e adevărat că există lideri ai partidului care vor intrarea la guvernare.

Despre Curtea Constituțională, el a spus că ”poate ar trebui să punem la CCR o restricție, să nu fi fost niciodată membru de partid”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele