Mare surpriză în Liga Campionilor – Bayern München eliminată de Villareal

0

Spaniolii de la Villarreal au livrat marți seara una din marile surprize ale sezonului în UCL, eliminând-o în sferturi pe Bayern München, după ce în optimi trecuse de Juventus Torino.

Ibericii veneau în Bavaria cu un avantaj minim, obținut în meciul tur și păreau că vor reuși să nu primească gol, în ciuda ofensivei susținute a nemților la poarta lui Rulli.

După pauză, Lewandowski a marcat al 13-lea gol al sezonului în Liga Campionilor și a egalat situația la general: 1-1.

Germanii au trimis 11 șuturi spre poartă în partea secundă, însă cei care au marcat au fost tot oaspeții, la singurul șut pe poartă, reușit în minutul 88 de Samuel Chukwueze, introdus inspirat cu câteva faze mai devreme.

Astfel, Bayern – de șase ori campioană europeană, părăsește ediția actuală a Champions League, eliminată de o echipă a cărei cea mai bună performanță în competiție era o semifinală pierdută în 2006.

În cealaltă confruntare a serii, Real Madrid a anulat greu o „remontada” spectaculoasă a englezilor de la Chelsea și merge și ea în penultimul act.

„Los Blancos” se impuseseră în tur cu 3-1, dar acum au cedat avantajul de două goluri, înainte de a da lovitura egalizatoare pe finalul meciului și de a prelungi partida cu încă două reprise de câte 15 minute.

Londonezii, campioni ai Europei în exercițiu, au preluat conducerea după 15 minute prin Mason Mount. După pauză, Antonio Rudiger a marcat cu capul la colțul lung, egalând scorul general.

Pe fondul dominării madrilene, tot Chelsea a marcat pentru 0-3, prin Timo Werner, în minutul75.

Realul a egalat însă scorul la general, prin rezerva Rodrygo, peste doar 5 minute, după o pasă extraordinară a lui Modric.

În fine, în prelungiri, Real Madrid a preluat din nou conducerea în al  96-lea minut, când Vinicius a centrat pentru ca Benzema să înscrie cu o lovitură de cap.

Prin urmare, Real și Villareal continuă să reprezinte Spania în semifinalele UEFA Champions League, iar Bayern München și Chelsea părăsesc competiția continentală.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele