Marea Britanie nu va mai primi muncitori necalificați

0

Marea Britanie îşi va închide graniţele pentru muncitorii necalificaţi şi pentru cei care nu vorbesc limba engleză, ca parte a unei revizuiri generale a legilor imigraţiei care va pune capăt perioadei în care mâna ieftină de lucru a dominat sectoare precum construcţii, industria şi servicii, informează The Guardian.

Guvernul britanic a anunţat miercuri că va prelua controlul complet al frontierelor „pentru prima dată în zeci de ani” şi că va elimina „denaturarea” cauzată de libertatea de circulaţie în Uniunea Europeană.

Liderii din industrie au acuzat Guvernul de atac asupra economiei, avertizând că vor fi consecinţe „dezastruoase” – de la reducerea locurilor de muncă la închiderea de fabrici.

Laburiştii şi democraţii liberali au condamnat, de asemenea, planurile, în timp ce Unison, care reprezintă muncitorii din sistemul sanitar, a transmis că prevede un „dezastru absolut” în acest sector. Guvernul a susţinut că oferă Brexitul pe care electoratul l-a dorit şi că este vremea ca sectorul de afaceri să se dezobişnuiască de mâna de lucru ieftină venită din afara ţării.

În documentul de zece pagini privind noua politică de imigraţie se arată: graniţele Marii Britanii vor fi închise muncitorilor necalificaţi şi tuturor migranţilor care nu vorbesc engleza; oricine vine în Marea Britanie să lucreze trebuie să aibă o ofertă de lucru cu un salariu de 25.600 de lire sterline (pe an), deşi un minim de 20.480 de lire sterline va fi acceptat în cazuri speciale; nu va exista o cale pentru liber-profesioniştii care vin în Marea Britanie, precum instalatorii polonezi şi constructorii români care ajung fără o slujbă; controlul vamal nu va mai accepta accesul pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor din ţări ca Franţa şi Italia; drepturile artiştilor, sportivilor şi muzicienilor care vor veni în Marea Britanie pentru expoziţii, concerte, audiţii şi competiţii vor fi reţinute.

Citește și: Vouchere pentru ca alocațiile copiilor să nu mai meargă la “păcănele”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele