Marea Britanie se pregătește pentru o grevă gigantică

1
- Reclama -

Marea Britanie se pregăteşte pentru cea mai mare grevă a angajaţilor sistemului feroviar din ultimii 30 de ani între 21 şi 25 iunie, sindicatele din industrie cerând salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune.

 

Sindicatul feroviar RMT a anunţat, de asemenea, o nouă grevă de 24 de ore în metroul londonez pe 21 iunie, pe lângă o grevă de o zi care a avut loc săptămâna aceasta, care a împiedicat în mare măsură activitatea în capitală şi alte zile de grevă din martie.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a avertizat, miercuri, într-un interviu pentru Sky News, cu privire la impactul grevei asupra economiei după pandemie.

Aceste mişcări sociale anunţate riscă în special să afecteze mai multe evenimente sportive şi culturale de mare amploare, precum festivalul de muzică de la Glastonbury.

- Reclama -

El a mai subliniat că aceste greve vor afecta atât călătorii, cât şi muncitorii, deoarece este necesară o ”industrie durabilă” în contextul recuperării economiei după pandemie.

”Peste 50.000 de lucrători vor ieşi în stradă în cadrul unei greve naţionale de trei zile la sfârşitul acestei luni, în timpul celei mai mari dispute sectoriale din 1989” şi al privatizărilor majore ale sectorului, anunţă sindicatul RMT într-un comunicat de presă remis marţi.

 

Grevă la uzinele Dacia din Mioveni: angajații din secția montaj-caroserie au oprit munca

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele