Mari tensiuni în PNL, începe contestarea Premierului Florin Cîțu

0
pnl bogdan gorghiou citu

Mari tensiuni în PNL, începe contestarea Premierului Florin Cîțu. Ședința de vineri a Biroului Politic Național (BPN) al PNL a început cu un moment tensionat, după ce președintele partidului, Ludovic Orban, a cerut verificarea legalității modului în care a fost convocată ședința de către gruparea care îl susține pe premierul Florin Cîțu.

 

Inițial, Orban a susținut că ședința nu ar respecta statutul PNL, dar după intervenții ale lui Robert Sighiartău, Florin Roman și Rareș Bogdan, ședința a început.

Statutul PNL arată că ședințele BPN pot fi convocate fie de către președintele partidului, fie de către o majoritate a membrilor.

Deputat PNL de Constanța Bogdan Bola a transmis, printr-un mesaj publicat pe Facebook vineri, că primul instinct a fost ”să sară la gâtul lui Stelian Ion” în urma declarațiilor fostului ministru al Justiției referitoare la motivele ascunse ale revocării.

Bogdan Bola, PNL Constanța: ”cusută cu ață albă”

Bola susține că declarația lui Lucian Bode, ministrul interimar de la Justiție, de a opri numirile procurorilor șefi din DNA și DIICOT este ”cusută cu ață albă” spunând că pe liberali nu îi mai crede nimeni.

Deputatul constănțean a criticat și faptul că premierul a numit un interimar fără studii juridice, primul din istoria acestei instituții și a transmis că ”pare o schemă pregătită din timp și orchestrată de mai sus, fără nicio legătură cu Programul „Anghel Saligny””, despre care parlamentarul PNL susține că este necesar.

Bogdan Bola a mai spus că ”nu dă doi bani” pe alianța de conjunctură dintre USR-AUR pe care i-a criticat pentru dubla măsură și a subliniat că ministrul Bode a confirmat acuzațiile aduse de Stelian Ion despre care a spus că este un om ”cu care se pregătea să șteargă pe jos” din cauza declarațiilor acestuia.

Bola a criticat dur și campaniile interne din PNL și USRPLUS, subliniind că ”nimeni nu mai discută despre proiectele necesare și serioase” și că electoratul îi privește cum ”își pun poalele-n cap în Coaliție”.

Vezi și Premierul Cîțu nu a spus adevărul. Documentele oficiale de la Guvern arată că Stelian Ion a avut dreptate

Bode, șterge urmele lui Stelian Ion

Raluca Spoeală, șefa direcției de avizare din Ministerul Justiției, a fost schimbată joi din funcție imediat după preluarea funcției de ministru interimar de către Lucian Bode, au declarat pentru G4Media.ro surse din minister.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, avizul propus inițial de direcția de avizare din Ministerul Justiției pentru proiectul de OUG al programului ”Anghel Saligny” fusese negativ.

Raluca Spoeală ocupa funcția prin delegare, fiind promovată de fostul ministru, Stelian Ion. În locul său a fost numit Cătălin Oțel, chiar predecesorul său în funcție.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele