Mark Zuckerberg era la curent cu practicile discutabile ale Facebook

0

Mark Zuckerberg ar fi fost la curent cu discuţiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidenţialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Reporterii nu au văzut emailurile, ci s-au bazat numai pe informaţiile furnizate de surse.Potrivit informaţiilor, comunicaţiile din companie ”par să arate legătura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private în cadrul companiei”.Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,8% în urma informaţiei. Emailurile au provocat îngrijorare în cadrul companiei că ar putea fi cel puţin o problemă de imagine publică pentru Facebook, a relatat WSJ, citând una dintre persoanele apropiate situaţiei.

Comisia Federală pentru Comerţ a investigat acuzaţiile că Facebook a transferat în mod ilegal informaţii aparţinând unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanţă politică Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desfiinţată.Comisia şi Departamentul de Justiţie, care pun în aplicare legile antitrust din Statele Unite, se îndreaptă spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook şi Google, divizie a Alphabet, pentru că se folosesc în mod anticoncurenţial de puterea uriaşă pe care o deţin pe piaţă.

Facebook a anunţat că până acum a colaborat în totalitate în cadrul investigaţiei şi a pus la dispoziţie mii de documente, emailuri şi fişiere.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele