Mărturii în premieră despre un blat din Liga 1 și dezvăluiri despre cum s-a îngropat dosarul (AUDIO)

0

Fostul conducător al Gloriei Bistrița, Ioan Horoba, considerat mâna dreaptă a lui Jean Pădureanu în anii ’90, pe vremea celebrei Cooperative, a dezvăluit la Sport Total FM mai multe întâmplări din acea perioadă.

În emisiunea moderată de Horațiu Sima și Răzvan Toma, Horoba a povestit și despre un episod din 2015, pe când era președinte la Gaz Metan Mediaș. Potrivit acestuia, mai multe echipe au fost implicate în jocuri de culise pentru ca Gaz Metan să retrogradeze, iar miliarde de lei au fost împărțite în vestiar la meciul de la FC Brașov, încheiat 0-0, fără ca cei din conducere să afle ceva:

Eu nu neg că au existat, că acum pentru mine sunt prescrise lucrurile astea, n-am participat niciodată. Am asistat la niște reciprocități, dar știți cum se făceau? Intrau fotbaliștii toți, ambele echipe, cel puțin la Bistrița, în sala de atletism de sub tribuna a doua și își rezolvau ei meciurile între ei. Fiecare să câștige acasă și aveau fiecare 3 puncte asigurate. S-a făcut lucrul acesta din teama de a nu retrograda, de a rămâne în Liga 1. Dar că se vindeau meciuri și se cumpărau, nici nu se pune problema, că n-aveai pe ce să cumperi și de vândut n-avea cine să cumpere. Mă miră și astăzi. Comisia de Disciplină a avut 85 de ședințe, au audiat toți jucătorii de la Gaz Metan Mediaș, de la Concordia Chiajna, FC Brașov, Petrolul Ploiești, toți au recunoscut că au primit bani la FC Brașov, cu Gaz Metan Mediaș. S-a dus dosarul la DNA, s-a dat neînceperea urmăririi penale, cu banii împărțiți în vestiar după meci, miliarde de lei! Toată lumea tace și sub actuala conducere a federației, ei trebuie să știe. Cu banii pe masă în vestiar împărțiți la jucători, noi n-am știut nimic. FRF a declanșat o anchetă că s-a fraudat acel meci, dar de unde s-a pornit? De la niște părinți ai unor juniori cărora li s-au dat 200 lei și celorlalți câte 20.000. Noi n-am știut. Acolo este o mare enigmă și azi cum s-au îngropat lucruri evidente, bani dați în vestiar. Am evitat să vorbesc cu presa, dar m-ați provocat cu acele aranjamente care se întâmplă probabil și în zilele de azi. Ultimul v-am spus, la Brașov cu Gaz Metan, unde au fost implicate mai multe echipe și se știu. A căzut Gaz Metan până la urmă, pentru că așa a fost făcut să fie”, a declarat Ioan Horoba.

Ce s-a întâmplat în acel an

Lupta la retrogradare s-a dus până în ultima etapă între Gaz Metan Mediaș, Concordia Chiajna și FC Brașov.

Braşovul s-ar fi salvat dacă ar fi învins-o la cel puţin două goluri diferenţă pe Gaz Metan, iar Concordia ar fi pierdut meciul cu Petrolul.

De asemenea, medieșenii ar fi rămas în Liga 1 dacă ar fi câştigat la Braşov la o diferenţă de goluri, egală cu cea cu care Concordia i-ar fi învins pe ploieșteni.

Chiajna a trecut de Petrolul cu 3-2 și s-a salvat, iar FC Brașov a remizat 0-0 cu Gaz Metan Mediaș, ambele echipe mergând în Liga 2.

Ioan Horoba i-a acuzat după meci pe jucătorii de la Brașov că au fost premiați în vestiar de conducere, deși au retrogradat. Ioan Neculaie, patronul de atunci al „stegarilor”, a negat acuzațiile, spunând că banii au fost dați de un om de afaceri pentru meciuri anterioare ale echipei.

Acest caz a ajuns și la DNA, dar nicio măsură nu a fost luată, deși jucătorii ar fi recunoscut că au primit bani. Ulterior, mai mulți fotbaliști de la FC Brașov s-au transferat la Concordia.

Întreaga discuție cu Ioan Horoba poate fi ascultată mai jos, deasupra link-ului către articolul original:

https://sptfm.ro/ioan-horoba-dezvaluiri-despre-cooperativa-si-blatul-brasov-gaz-metan-din-2015-ma-mira-si-azi-cum-s-a-ingropat-dosarul-miliarde-de-lei-date-in-vestiar-lucruri-evidente/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele