Masca la orele de sport, susținută de un secretar de stat

1

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan este de părere că în timpul orelor de sport este necesară purtarea măştii de protecţie de către elevi, pentru a împiedica răspândirea SARS-COV-2 dar şi pentru a nu compromite întregul efort din restul şcolii.

 

“Avem statistici internaţionale în care se arată mai multe variante adoptate de ţări. Sunt ţări care nu au mai făcut deloc ore de educaţie fizică, ceea ce nu ne dorim. Sunt alte ţări care au făcut cu mască, sunt alte ţări care au făcut fără mască. Dar este interesant de văzut la ţările care au făcut fără mască orele de sport, e o creştere suplimentară a numărului de cazuri. Nu spun că de la orele de educaţie fizică, dar poate fi şi acesta un argument”, a declarat Andreea Moldovan, la Digi 24, duminică seara.

PEZI PE PEDAGOTECA: CU SAU FĂRĂ MASCĂ LA ORELE DE SPORT

Andreea Moldovan a explicat că, dacă un elev este depistat bolnav, toţi cei care au stat în preajma acestuia, fără mască, sunt consideraţi contacţi direcţi.

“Păstrăm masca în clasă, pe coridoare, în toate spaţiile interioare, ceea ce înseamnă că elevii, teoretic, dacă poartă corect masca, sunt protejaţi. În schimb, mergem la orele de sport, o dăm jos. Dacă la ora de sport se identifică un copil bolnav sau ulterior, toţi colegii lui care au stat în preajma lui fără mască sunt automat contacţi direcţi şi merg pe partea de izolare. Este efectiv păcat ca, pentru o oră de educaţie fizică pe care o pot face într-un mod protejat, să compromită tot efortul din restul şcolii”, a susţinut Andreea Moldovan.

Bucureștiul intră în scenariul roșu, restaurantele, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri se închid

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele