Masha Verhoogt: „Pentru ambientările de vară, utilizaţi materiale textile în culori marine”

0

Poţi păcăli ochiul şi simţurile, poţi crea o atmosferă răcoroasă acasă, în plină caniculă made in Romania, cu ajutorul bunelor şi vechilor prietene: materialele textile, finisajele şi accesoriile. Cum să faci asta?

În primul rând puteţi alege materiale textile în culori marine (albastru, verde, turcoaz), cu pattern-uri diferite, şi obiecte de decor asortate şi „îmbracă-ţi” casa cu ele. Nu uitaţi că la modă sunt casele mediteraneene a căror culoare de bază este albastrul iar anul acesta se poartă foarte mult verde.

Paravanele au un dublu rol important şi au revenit la modă: delimitează excelent spaţiul şi totodată îl decorează. Alege unul care să păstreze culoarea peretului, dar cu un alt model floral. Puteţi merge pe un patern floral asiatic stilizat, amintind cumva de agendele acelea roşii şi albastre chinezeşti.

Perdelele sunt un element decorativ de maximă importanţă într-o încăpere. Florile mari ale acestora sunt scoase în evidenţă de lumina naturală. În plus, desenul „ascendent” face ca textura să pară uşoară, dând impresia că se va desprinde de la podea odată cu florile.

Sunt importante şi celelalte elemente de decor, aşa că nu le neglija. Câteva vase decorative care reiau culorile complementare care se regăsesc în desenele imprimate pe textile vor evidenţia materialele alese.

Pernele pot avea huse în nuanţe diferite, dar cu pattern-uri florale identice.

Pentru a aerisi un decor încărcat, apelează la corpuri de mobilier minimalist. În acest caz, măsuţa joasă îndeplineşte rolul de suport, dar nu iese prea tare în evidenţă

Nu e nevoie ca toate detaliile să fie la fel pentru a obţine un stil unitar (aceeaşi culoare, acelaşi model, aceeaşi mărime). Alege perne de diferite dimensiuni şi forme pentru a le pune mai bine în evidenţă şi a spori efectul decorativ.

Masha Verhoogt interior designer & coach masha_verhoogt@yahoo.com

Nu uitaţi, de asemenea că accentele cromatice metalizate şi finisajele metalice aduc un fior rece, cel puţin vizual. Plăcile ceramice, atât gresia, cât şi faianţa ca şi piatra oferă deasemenea din plin senzaţia de răcoare.

Ţine seamă de faptul că nuantele deschise si reci de albastru pot avea rolul de amplificare a spaţiului. Pentru zugrăvirea pereţilor, poţi alege o vopsea într-o nuanţă deschisă de albastru. Nu exlude însă şi culorile închise. Îndrăzneste să foloseşti albastru închis care, fiind culoarea mării aduce recele. Un truc inedit de a face camera să pară mai mare constă în utilizarea aceleiaşi culori (de exemplu, aceeaşi nuanţă profundă de albastru) la: pereţi, plintă, mobilier, tavan, etc.

 

(0 vizualizari)

Post-ul Masha Verhoogt: „Pentru ambientările de vară, utilizaţi materiale textile în culori marine” apare prima dată în CasoTeca.


Sursa: Masha Verhoogt: „Pentru ambientările de vară, utilizaţi materiale textile în culori marine”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele