Măsurile de relaxare în timpul sărbătorilor, anunțate de Raed Arafat

0

Conducătorul Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a anunțat măsurile de relaxare ce ar putea fi impuse în timpul sărbătorilor de iarnă.

Aceste anunțuri au fost făcute în urma ședinței de marți seara a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ai cărui participanți au propus eliminarea interdicției de circulație în cursul nopții și renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, cu excepția celor aglomerate.

Totuși, masca se va purta în continuare în spațiile închise, a spus Arafat.

Totodată, se propune creșterea intervalului orar în care agenții economici au voie să țină deschise punctele de lucru.

Crește intervalul orar de la 21:00 la 22:00 pentru toți agenții economici care închideau la 21:00”, a mai spus Raed Arafat.

De asemenea, în mall-uri și în marile magazine, accesul ar putea fi permis și persoanelor testate, nu doar celor vaccinate și trecute prin boală.

În magazinele mai mici de 200 de metri pătrați nu va fi solicitat certificatul verde, însă se va stabili un număr maxim de persoane care intră concomitent în interior, mai scrie în propunerea CNSU. Acest număr va fi afișat la intrarea în magazin.

Tot propunerea CNSU mai arată că toate activitățile limitate la o participare de 30% vor fi permise până la 50% pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate.

Foarte important – în noaptea de 24 spre 25 decembrie, dar și de Revelion, nu vor fi restricții privind ora până la care funcționează restaurantele, scrie în propunere. În interior, va fi limită de participare de 50%, se va intra cu prezentarea certificatului verde și nu se va folosi mască.

În fine, CNSU mai recomandă ca în hoteluri să fie primite și persoane testate, dar petrecerile private să fie în continuare interzise.

Toate recomandările vor fi dezbătute în ședința de Guvern de miercuri și pot fi aprobate cu modificările de rigoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele