Medicii din prima linie Covid-19 rămân fără rezidenți

0

Medicii români se resimt după lunile de luptat împotriva coronavirus. Cei mai afectaţi sunt cei care sunt prima linie, medicii anestezişti şi cei de la ATI, iar oboseala lor fizica, psihică şi emoţională este accentuată şi de faptul că aceste două categorii au şi cei mai puţini specialişti.

 

Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina, spital suport COVID-19, spune că şocul resimţit cel mai puternic în această perioadă a fost că rezidenţii nu au venit să-i ajute.

Conducere militară la Spitalul Județean Vrancea. Nelu Tătaru: Managerul a plecat cu toată documentația

Cu multă supărare, dar lucid, medicul continuă pe facebook: ” (…)De 4 luni se dă in aceeasi oameni . Loviturile in personalul ATI vin si dinspre cei ce „” repartizează „” cazurile fără să înțeleagă câte ventilatoare duce o sursă de oxigen si dinspre rudele pacientilor gravi care reclamă fie lipsa virusului , fie lipsa bijuteriilor celor decedati ( asta cu bijuteriile este halucinantă ….dar nu cred că există vreun medic sau vreo asistentă sau infirmieră să facă așa ceva !!!!)
Nu mai spun de asistentele și infirmierele care au răni și bube pe față de la echipament . Nu mai spun că leșini la propriu in combinezoanele alea .
Era vorba că vor face angajari …cred că e momentul …hai …alții la rând ..
Altii la rând , domnilor , că parcă văd că vor scrie studii cei ce nu au intrat nici 5 minute in zona rosie !! .
In plus , chiar nu sunteți si voi curioși să vedeti cum se ventilează cu adevărat pacientii aceștia ?? (…)”.

Vezi mai multe aici: Facebook

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele