Medicii lui Maradona, judecați pentru omor din culpă

0

Opt profesionişti din domeniul sănătăţii vor fi judecaţi în Argentina pentru omor din culpă cu circumstanţe agravante, la finalul anchetei privind moartea, în 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord a legendei fotbalului Diego Maradona.

 

Un judecător din San Isidro a confirmat procesul acestor profesionişti, inclusiv un neurochirurg şi un medic de familie, un medic clinician, un psihiatru, un psiholog, un manager de asistenţă medicală şi infirmieri.

Procuratura solicitase acest proces în aprilie, subliniind neajunsuri şi neglijenţă în îngrijirea fostei vedete. Maradona a murit în urma unui atac cardio-respirator pe 25 noiembrie 2020, singur, în patul său medical dintr-o reşedinţă din nordul Buenos Aires, în timp ce se recupera de la o intervenţie neurochirurgicală. A suferit de probleme cu rinichii şi ficatul, insuficienţă cardiacă, deteriorare neurologică şi dependenţă de alcool şi medicamente psihotrope.

Cei opt suspecţi vor fi judecaţi pentru „omucidere simplă”, infracţiune caracterizată atunci când o persoană săvârşeşte neglijenţă ştiind că poate cauza moartea cuiva. Aceştia riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare, dar ar trebui să apară liberi la proces, deoarece parchetul din San Isidro nu a cerut niciodată arestarea preventivă a acestora.

Argentina: un milion de persoane sunt aşteptate să-i aducă un ultim omagiu lui Maradona

Potrivit procurorilor, personalul din conducerea lui Maradona ar fi fost „protagonistul unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitar şi nechibzuit”, şi ar fi comis o „serie de improvizaţii, defectuozităţi şi lipsuri”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele