Mediile obţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului, afişate vineri

0

Mediile obţinute de cei peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului sunt afişate vineri. Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, medii peste 5 au obţinut 44,05% dintre elevii care au participat la probele scrise, iar la simularea Bacalaureatului au avut medii de promovare 38,39 la sută dintre elevii claselor a XII-a şi 25,76 la sută dintre cei de la clasa a XI-a. 

Rezultatele simulării de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor fi afişate la şcolile unde învaţă elevii care au susţinut probele scrise. Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea expresă a elevilor, urmând să fie analizate de profesori cu elevii, la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut în perioada 13-17 martie probele scrise din cadrul simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului.

La simularea Evaluării Naţionale, în 13 martie a fost proba scrisă la limba şi literatura română, în 14 martie la limba maternă şi în 16 martie la matematică.

Simularea pentru Bacalaureat a fost în 14 martie la limba română, în 14 martie la limba maternă şi în 16 martie la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real, la cele trei probe participând atât elevii din clasa a XII-a, cât şi cei din clasa a XI-a. Ultima probă de la simularea Bacalaureatului a fost în 17 martie, fiind susţinută doar de elevii clasei a XII-a, care au avut de ales, în funcţie de profil şi specializare, una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.

Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, medii peste 5 au obţinut 73.342 de elevi, respectiv 44,05% dintre cei care au participat la probele scrise.

La simularea probelor scrise de la Bacalaureat, au obţinut medii de promovare (cel puţin 6) 38,39 la sută dintre cei 110.423 de elevi de clasa a XII-a prezenţi la teste, rezultat similar celui din 2015.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele