Mega-tranzacție pe piața asigurărilor – Warren Buffett a cumpărat Alleghany

0
Sursa foto: facebook/investorwarrenbuffet
- Reclama -

Anunțul a fost făcut luni de către una dintre companiile miliardarului american de 91 de ani, Berkshire Hathaway, care a comunicat că va absorbii concurenta Alleghany pentru 11,6 miliarde de dolari.

Același conglomerate, înregistrat în statul Nembraska, la Omaha, a adăugat că tranzacţia „reprezintă un multiplu de 1,26 ori valoarea contabilă a Alleghany la 31 decembrie 2021”, precum şi o primă de 16% faţă de preţul mediu al acţiunilor Alleghany din ultima lună. Afacerea este aşteptată să se încheie la sfârșitul acestui an, anunță postul „CNBC”.

Va fi cea mai mare achiziţie a Berkshire din ultimii şase ani, când aceeași companie a cumpărat industrială Precision Castparts, din domeniul industriei, cu 37 de miliarde de dolari americani.

Alleghany, cu sediul în New York, este implicată în mai multe afaceri de asigurări diferite prin intermediul filialelor sale, inclusiv în domeniul asigurărilor cu ridicata, al celor de bunuri şi de accidente precum şi al reasigurărilor în diverse ramuri.

Berkshire va fi casa permanentă perfectă pentru Alleghany, o companie pe care am observat-o îndeaproape timp de 60 de ani”, a declarat într-un comunicat Warren Buffett, preşedintele şi directorul general al Berkshire.

- Reclama -

Amintin, asigurările reprezintă una dintre afacerile de bază ale Berkshire, fiindcă deţine deja asigurările auto Geico, reasigurările General Re, plus altele, care au condus la creşterile din ultimul deceniu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele