Membrii ai Comitetului Olimpic se vor întâlni la Beijing cu jucătoarea de tenis Shuai Peng

0
Peng Shuai
Peng Shuai
- Reclama -

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a contactat-o telefonic săptămâna trecută pe jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng şi a fixat o întâlnire cu ea la Beijing, în timpul Jocurilor Olimpice 2022 (4-20 februarie), transmite Reuters.

 

Situaţia chinezoaicei Shuai Peng, fost lider mondial la dublu şi absentă de la Melbourne, a devenit o problemă de interes maxim pentru comunitatea tenisului şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului, după ce ea l-a acuzat în luna noiembrie de agresiuni sexuale pe fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

Luna trecută, Shuai Peng, 36 ani, a retractat afirmaţiile iniţiale şi a spus că niciodată nu a acuzat pe cineva de agresiune sexuală, iar postarea ei a fost greşit interpretată. Fostul oficial chinez Gaoli Zhang nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

Vezi și Peng Shuai a reapărut grație presiunilor internaționale

”De la prima convorbire pe care CIO a avut-o cu Shuai Peng pe 21 noiembrie, CIO a rămas în contact cu ea şi a avut un număr de conversaţii cu ea, ultima chiar săptămâna trecută, a precizat un purtător de cuvânt al CIO. Ea a menţionat din nou că aşteaptă o întâlnire cu preşedintele CIO, Thomas Bach, şi Emma Terho, preşedintele Comisiei sportivilor din cadrul CIO, pe care i-a invitat şi la prima ei convorbire”.

- Reclama -

Deşi CIO a discutat telefonic cu Shuai Peng, comunitatea sportivă internaţională este în continuare îngrijorată de siguranţa şi bunăstarea jucătoarei.

WTA a suspendat turneele din China din cauza situaţiei neclare a lui Shuai Peng, decizie care a fost văzută de China ca o ”politizare a sportului”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele