Meta a desființat două rețele din China și Rusia

0

Meta, compania-mamă a Facebook, a desfiinţat două reţele de conturi neconectate între ele, din China şi Rusia, care încercau să influenţeze naraţiunile politice din SUA şi Europa.

 

Platforma caută şi elimină în mod regulat conturile despre care consideră că i-au încălcat politica împotriva comportamentului coordonat neautentic.

O astfel de activitate a devenit un punct de foc în SUA după alegerile prezidenţiale din 2016, când agenţiile de informaţii au descoperit că grupurile ruse au folosit platformele de social media pentru a promova naraţiuni divizionare în SUA.

Campania de influenţă din Rusia a vizat în principal Germania, precum şi Franţa, Italia, Ucraina şi Regatul Unit.

Începând din luna mai, o reţea de peste 60 de site-uri web care uzurpa identitatea unor organizaţii de ştiri legitime din Europa a postat articole originale criticând Ucraina şi argumentând împotriva sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, potrivit Meta.

Grupul promova articolele şi meme-urile originale şi videoclipurile YouTube pe platforme, inclusiv Facebook, Instagram, Telegram, Twitter şi Change.org, a adăugat acesta.

Tomac vrea un tribunal special pentru criminalii de la Kremlin

Meta a numit operaţiunea ”cea mai mare şi mai complexă operaţiune de origine rusă pe care am întrerupt-o de la începutul războiului din Ucraina. A prezentat o combinaţie neobişnuită de sofisticare şi forţă brută. Site-urile web falsificate şi utilizarea multor limbi au cerut investiţii atât tehnice, cât şi lingvistice. Amplificarea pe reţelele sociale, pe de altă parte, s-a bazat în primul rând pe reclame brute şi conturi false”, a spus Meta.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele