Meteo: Vară în toată regula la început de săptămână

Marți, în jumătatea nordică a ţării temperaturile scad brusc şi ploile se înmulţesc

0

Vreme ca în mijlocul verii în București. Cald şi mult soare peste zi şi averse şi vijelii după-amiaza şi seara. Pănâ să vină ploile o să fie între 22 şi 31 de grade. Doar pe litoral o să fie
mai răcoare, iar aici maximele vor fi cuprinse între 18 şi 21 de grade.

Norii se adună după-amiaza la munte, iar noaptea şi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, unde trebuie să te aştepti la averse cu descărcări electrice şi vânt.

Marți, vremea se cam schimbă. În jumătatea nordică a ţării temperaturile scad brusc şi ploile se înmulţesc. În restul ţării o să fie în continuare cald, dar după prânz pregăteşte-te pentru descărcări electrice, vijelii, ploi torenţiale şi grindină. Doar prin Oltenia sunt şanse să scapi de ploi. Se adună destul de multă apă, 25…35 l/mp, iar la munte vin precipitaţiile mixte. Vântul prinde putere peste tot în ţară, şi nu doar în timpul ploilor, iar la munte o să sufle tare: 70…80 km/h. Maximele pornesc de la 14 grade în Maramureş şi se opresc la 31 de grade în Bărăgan.

Miercuri se răceşte în mai multe zone din ţară şi doar în sud-vest rămâne mai cald decât ar fi normal.

Maximele vor fi cuprinse între 14…16 grade în Maramureş, nordul Moldovei şi pe litoral şi 27…28 de grade în sudul Banatului şi al Olteniei. Ai parte de nori cam toată ziua, dar doar pe la munte o să plouă. Seara aversele cuprind nordul şi vestul ţării, iar vântul prinde putere. O să sufle tare în Meridionali, dar şi prin vest şi sud.

Casoteca și SHARP fac echipă bună în contextul pandemiei de coronavirus

Prognoza pentru Bucureşti

Luni vine cu vreme ca de vară: mult soare, cald, în jur de 30 de grade şi vânt liniştit.

Şi marţi o să fie foarte cald 28…30 de grade, se răcoreşte grație vântului care începe să sufle cu putere. Peste zi soare, dar seara şi noaptea sunt şanse mari să plouă.

Miercuri se răcoreşte şi în Bucureşti, dar vântul slăbeşte în intensitate. 24 de grade, norii rămân puţini şi nu o să plouă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele