MFP: Firmele care plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonificaţie de 5% sau 10%

0

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiaşi trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificaţie de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat, a informat Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

 

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, aferent primului trimestru din anul 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificaţie de 5%, în timp ce contribuabilii mici şi mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%, relatează News.ro.

MFP arată că: “Prevederile se aplică în mod corespunzător şi pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020”.

Bonificaţiile se vor aplica şi pentru companiile de turism şi de alimentaţie publică, privind impozitul specific unor activităţi, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului întâi al anului 2020.

Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificaţiei calculată potrivit actului normativ aprobat, mai indică Ministerul de Finanțe, care mai informează că pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificaţia calculată potrivit actului normativ aprobat, se înscrie în mod distinct în declaraţia anuală de impozit pe profit.

 

Citește și: Află totul despre cum se suspendă plata ratelor la bancă/leasing

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele