Michael Jackson, mortul cel mai bine plătit

0

Cântăreţul Michael Jackson ocupă pentru al şaptelea an consecutiv prima poziţie în topul celor mai bine plătite celebrităţi decedate, publicat miercuri de jurnaliştii revistei Forbes.

În acest clasament anual, dat publicităţii în mod tradiţional cu o zi înainte de Halloween, nouă muzicieni figurează pe această listă de 13 locuri. În topul din 2018, numărul muzicienilor a fost de şase. Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, şi-a păstrat prima poziţie în acest clasament pentru al şaptelea an consecutiv, după ce a obţinut în ultimele 12 luni venituri totale de 60 de milioane de dolari. Această sumă provine din redevenţele asociate celor 2,1 miliarde de difuzări în streaming ale cântecelor sale în Statele Unite (în creştere faţă de cele 1,8 miliarde de difuzări din 2018), din veniturile asigurate de catalogul muzical al casei sale de discuri Mijac Music, de un show care îi este consacrat în Las Vegas şi de contractul încheiat pe termen lung de fundaţia sa cu grupul Sony.

Elvis Presley, care a murit pe 16 august 1977, ocupă locul al doilea în acest top insolit, cu venituri postume de 39 de milioane de dolari. De-a lungul anilor, peste 500.000 de persoane au plătit bilete pentru a vizita celebra reşedinţă a starului, Graceland, iar un film biografic dedicat “regelui rock’n’roll-ului'” a intrat în etapa de pre-producţie, urmând să fie regizat de Baz Luhrmann şi să îl aibă în distribuţie pe Tom Hanks. Podiumul este completat de ilustratorul şi creatorul de benzi desenate Charles Schulz, clasat pe poziţia a treia, cu venituri postume de 38 de milioane de dolari.

Citește și: Rareș Bogdan: Nu am niciun motiv să mă îndoiesc că vor fi alegeri anticipate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele