Microsoft a cumpărat Activision Blizzard, în cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming

1
Sursa foto: facebook/Warcraft

Aproape 70 de miliarde de dolari în numerar a plătit gigantul american Microsoft pentru a achiziționa Activision Blizzard, companie care are în portofoliu serii de jocuri ca Warcraft, Diablo, Overwatch sau Call of Duty.

Consorțiul creat de Bill Gates a anunţat marţi că va achita pentru Activision Blizzard 68,7 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacţie din istoria acestui domeniu.

Totodată, oferta Microsoft, de 95 de dolari pe acţiune, reprezintă o creştere de 45% faţă de suma la care trazacţionau acţiunile Activision până acum.

După parafarea tranzacţiei, Microsoft va deveni a treia companie de jocuri video din lume ca venituri, după Tencent şi Sony.

Cumpărarea planificată include francize emblematice de la studiourile Activision, Blizzard şi King, precum „Warcraft”, „Diablo”, „Overwatch”, „Call of Duty” şi „Candy Crush”, pe lângă activităţile globale de eSports prin Major League Gaming.

Amintim, compania are studiouri în întreaga lume şi aproximativ 10.000 de angajaţi permanenți.

Jocurile video reprezintă în prezent cea mai dinamică şi mai interesantă categorie din domeniul divertismentului pe toate platformele şi va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor de metaverse„, a declarat într-un comunicat directorul general al Microsoft, Satya Nadella.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele