Mihai Fifor: “CEx a demonstrat încă o dată că PSD este cel mai democratic partid din România”

0

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, vicepreşedinte PSD, susţine că „Comitetul Executiv Naţional a demonstrat încă o dată că Partidul Social Democrat este nu doar cel mai puternic, ci şi cel mai democratic partid din România, în care diferenţele de opinie sunt respectate şi ascultate, iar deciziile importante se iau împreună”. El mai spune că, oricât de mult s-ar strădui adversarii partidului să lanseze în spaţiul public ideea unei dezbinări prin interpretarea unor diferenţe de opinie drept partizanate care urmăresc să provoace schisme, fragmentări sau ruperi ale PSD, „planul lor este din nou dat peste cap”.

„Comitetul Executiv Naţional al PSD a demonstrat încă o dată că Partidul Social Democrat este nu doar cel mai puternic ci şi cel mai democratic partid din România, în care diferenţele de opinie sunt respectate şi ascultate, iar deciziile importante se iau împreună. Oricât de mult s-ar strădui adversarii noştri să lanseze în spaţiul public ideea unei dezbinări prin interpretarea unor diferenţe de opinie drept partizanate care urmăresc să provoace schisme, fragmentări sau ruperi ale PSD, planul lor este din nou dat peste cap. În realitate, în PSD oamenii au opinii pe care le exprimă neîngrădit. Cel mai probabil, adversarii noştri au impresia că dacă ei aplică politica pumnului în gură, o astfel de abordare este valabilă pentru toate celelalte forţe politice. Nici vorbă de aşa ceva în PSD”, a scris Fifor, duminică dimineaţă, pe Facebook.

El mai susţine că abordarea PSD este cea a ideilor constructive exprimate liber şi a deciziilor luate prin consens, aşa cum s-a procedat şi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

„Au fost analizate programul de guvernare şi măsurile pe care le avem de pus în practică pentru a-l duce la îndeplinire, au fost discutate deschis deciziile pe care urmează să le luăm precum şi direcţiile strategice de acţiune, cum este, de exemplu, un posibil candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. România are nevoie de un preşedinte dedicat, care să îndeplinească rolul conferit de Constituţie, care să acţioneze în folosul cetăţenilor, nu să îi dezbine. Partidul Social Democrat guvernează bine, o demonstrează atât cifrele publicate de instituţiile interne cât şi cele publicate de agenţiile de rating internaţionale”, adaugă ministrul Apărării.

Un mesaj similar a transmis, sâmbătă seară, tot pe Facebook, deputatul Claudiu Manda, preşedinte al Comisiei de Control al SRI, care s-a declarat convins că „niciun coleg responsabil nu va accepta să furnizeze muniţie inamicilor politici”. El susţinea, de asemenea, că PSD este „cel mai democratic partid din România” şi că la CEx a fost demontată „şi legenda cum că funcţionăm sub o dictatură şi că preşedintele Liviu Dragnea îşi impune ideeile într-un mod totalitar”.

De partea cealaltă, fostul premier Mihai Tudose declara, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în partid este „un moment de inflexiune, s-au acumulat nişte tensiuni, s-au spus nişte lucruri”.

„Dacă cineva vine şi spune că în partid totul este în regulă, că a înflorit laleaua în glastră, că soarele e în fereastră, nu este”, a afirmat Tudose.

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, la Neputun, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care a durat aproximativ şase ore şi în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a adus acuzaţii grave ministrului de Interne, Carmen Dan, căreia i-a cerut demisia, propunere respinsă însă la vot.

Gabriela Firea a declarat, la finalul CExN, că le-a transmis colegilor săi un mesaj al comisarului european Corina Creţu, care i-a spus că preşedintele CE Jean-Claude Juncker şi comisarii europeni şi sunt îngrijoraţi pentru situaţia din România şi pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Ea a afirmat că, în contextul în care a transmis îngrijorările de la Bruxelles şi faptul că în 18 septembrie preşedintele CE va transmite un mesaj în acest sens, a spus în şedinţa PSD că pentru violenţele din Piaţa Victoriei o vină o poartă ministrul Carmen Dan, care a încercat să paseze răspunderea prefectului, “salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte Dragnea, care a propus-o”. De asemenea, Firea i-a adus acuzaţii grave lui Carmen Dan, relatând că aceasta a venit cu mesaje printate cu discuţii între prefectul Capitalei Speranţa Cliseru şi secretari de stat în MAI. Firea a spus că ministrul de Interne are o problemă personală cu ea şi cu Speranţa Cliseru, pe care a jignit-o.

Firea a mai spus că relaţia dintre ea şi preşedintele PSD Liviu Dragnea este una tensionată şi că, deşi speră să se rezolve, este puţin probabil pentru că Dragnea nu vrea să o schimbe pe Carmen Dan din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut, referitor la conflictul dintre primarul Capitalei Gabrielei Firea şi ministrul de Interne Carmen Dan pe tema violenţelor de la mitingul din 10 august, că îi înţelege supărarea Gabrielei Firea, dar nu este de acord cu ea. Dragnea a spus că susţinerea sa pentru Carmen Dan este mai puţin importantă şi că faptul că în şedinţa CEx s-a votat aproape în unanimitate pentru ca ministrul de Interne să nu fie demis este o dovadă a faptului că acest lucru nu ar mai trebui adus în discuţie. Liderul PSD a subliniat că speră ca Firea să treacă epste supărare, însă “să discuţi despre prefect trei ore e cam mult”.

Citește și PSD a decis: Alegeri pentru conducerea a 11 organizații județene! Printre acestea și filiala condusă de Firea!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele