Mihai Șora a murit la 106 ani

1
- Reclama -

Mihai Șora, filosoful român aprig acuzator al politicienilor penali, a muritla 106 ani! Fondator al BPT, ale cărei cărți le-au citit bunicii și părinții noștri.

 

S-a născut în anul în care România intra în Primul Război Mondial 😳

Filosoful Mihai Șora: „Când Justiția e șchioapă, cum să nu apară câte-o cârjă care caută s-o țină dreaptă?”

Mihai Sora s-a nascut la 7 noiembrie 1916, la Timisoara. Dupa studii de filozofie la Universitatea din Bucuresti (1934-1938), unde l-a avut profesor, printre altii, pe Nae Ionescu, a plecat la Paris, unde a obtinut titlul de doctor in filozofie, devenind pentru o vreme cercetator la Centre National de la Recherche Scientifique. Revenit in tara, se dedica unei vaste activitati editoriale, regandind din temelii colectia „Biblioteca pentru toti”, in care vor aparea in deceniile sapte, opt si noua cele mai importante carti ale culturii universale. Din anii ’70 a inceput sa publice dialoguri filozofice in revistele literare, care mai tarziu vor alcatui carti de referinta in filozofia romaneasca. Dupa 1990 a fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social si a ocupat fotoliul de ministru al Invatamantului in primul guvern de dupa revolutie.

- Reclama -

OPERE:

Du dialogue interieur (Gallimard, 1947 – Despre dialogul interior, trad. rom. Humanitas, 1995; 2006); Sarea pamantului (1978; Humanitas, 2006); A fi, a face, a avea (1985; Humanitas, 2006); eu&tu&el&ea sau dialogul generalizat (1990; Humanitas, 2007).

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele