Mihai Tudose, despre autonomia Ținutului Secuiesc: Am ajuns să facem referendum pentru a vedea dacă un copil îi cumpără lui mă-sa, de 8 martie, ruj sau o spumă de bărbierit

0
tudose premier

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri proiectul de lege privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Potrivit raportului Comisiei de administraţie publică, iniţiativa legislativă viza crearea unei entităţi statale distincte, paralelă cu statul naţional unitar român.

În timpul dezbaterilor, deputatul UDMR Kulcsar Gyorgy a acuzat de ură şi de necunoaştere a istoriei persoanele sau instituţiile care susţin că Ţinutul Secuiesc nu există, informează news.ro.

O declarație care a atras atenția a fost cea a fostului premier Mihai Tudose.

”Nu cred că aţi reacţiona foarte frumos, stimaţi colegi de la UDMR, dacă, începând de astăzi sau de mâine, o mulţime de colegi de-ai dumneavoastră din Parlament ar avea nişte propuneri de discuţie amiabilă de restrângere a unor drepturi pe care le aveţi deja. Nu ne-am dori, Dumnezeule, dar să discutăm despre chestia aia amiabil, fără patimă, fiindcă pe teme de genul ăsta am ajuns să facem un referendum, să vedem dacă un copil, de 8 martie, îi ia lui maică-sa un ruj sau o spumă de bărbierit, tot aşa, amiabil. E jenant ce faceţi, stimaţi colegi”, a spus Mihai Tudose.

Tudose pe când era premier

Fostul pemier al României nu este la prima declarație tranșantă referitoare la subiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, acesta făcându-se remarcat printr-un șir declarații destul de tranșante sau cotoversate. Una dintre ele refertoare la aceeași temă a fost facută cu doar câteva zile înaintea CEx-ului PSD în urma căruia tabăra pro Dragnea din PSD a câștigat, iar fostul premier a fost remaniat.

Citește și declarația greu de înteles a Olguței Vasilescu despre microfoanele din propria baie

Mai exact, el spunea în ianuarie că: „Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al incercărilor de a băga bățul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, și anul asta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept ca nu trebuie ignorati, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, citat de realitatea.net.

Mihai Tudose a fost prin ministrul Romaniei pentru o perioadă scurtă de timp, rezistând în funcție de la sfârșitul lui iunie anul precedent până la mijlocul lui ianuarie anul present, când într-o ședință de CEx al PSD sa decis remanierea fostului premier Mihai Tudose și a câtorva miniștrii pe care i-a avut în subordine.

Text de Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele