Militarii francezi au distrus cu tunul o stână din Babadag

0

Un puternic incendiu de vegetație uscată a izbucnit în Tulcea, între Sălcioara și Enisala, dar și în Poligonul Babadag, din cauza exercițiilor de trageri cu tunul ale militarilor francezi, comunică ministerul Apărării.

Încendiul a fost anunțat vineri după-amiază, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea.

Au fost trimise la fața locului trei autospeciale de stingere, una din cadrul Stației de Pompieri Babadag și două de la Detașamentul Tulcea. Totodată, în zonă a intervenit serviciul de voluntari din Jurilovca și Sarichioi cu două autocisterne, două tractoare și o autospecială.

Conform ISU, o fermă a ars în proporție de 80% și au fost cuprinse de flăcări circa 50 de hectare de vegetație.

MApN a anunșat că în poligonul Babadag, în urma antrenamentelor partenerului francez – trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoare blindate, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

Ajutat de vântul puternic, focul s-a extins dincolo de șanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala, afectând și o stână aflată la 200 metri S-E de poligonul în cauză.

Mijloacele de intervenție ale ministerului, împreună cu forțele ISU au intervenit pentru stingerea incendiului care s-a manifestat pe circa 50 hectare.

Trebuie menționat faptul că nu au fost înregistrate victime omenești.

În fine, după lichidarea focului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna arsă și vor stabili valoarea despăgubirilor și modul lor de acordare, conform cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele