Ministerul Sănătății a încălcat, ani la rând, Legea Farmaciei

0
Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății – în concurs cu un număr nedeterminat de primării din țară și cu filialele din teritoriu ale Colegiului Farmaciștilor – a eliberat mii de autorizații pentru farmacii înființate, în mod fraudulos, în orașe de pe tot cuprinsul României.  

 

Frauda a constat fie în nerespectarea regulii proporționalității demografice stabilită de lege: de cel mult o farmacie la 5.000 de locuitori, până în 2004, și de cel mult una la 3.000-3.500 de locuitori, după aceea.

Fie în descrierea, în mod fals, a spațiilor în care urmau să funcționeze viitoarele farmacii drept „centre comerciale cu suprafețe de vânzare de peste 1.000 de mp”.

Cu câteva excepții  de autorizații anulate, între timp, în justiție, miile de autorizații de funcționare eliberate fraudulos de Ministerul Sănătății sunt active și astăzi.

Lanțurile Catena, Belladonna, Dona, Help Net, Sensiblu, dar și rețele mai mici, exclusiv cu acoperire județeană, sunt beneficiare ale acestor „autorizații-fantomă” și vând și acum medicamente folosindu-se de paravanul lor.

O piață de importanță critică, cu vânzări care ating 3,2 miliarde de euro pe an, este copia fidelă a unei clădiri fără structură de rezistență, ridicată, artificial, prin subterfugii birocratice.

Citește și: Germanii de la Phoenix au cumpărat Farmexim și farmaciile Help Net

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele