Ministru: Legile educaţiei beneficiază deja de sprijinul coaliţiei

1
- Reclama -

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat joi că legile educaţiei beneficiază deja de sprijinul coaliţiei şi se aşteaptă ca acest lucru să fie evident şi în procesul de dezbatere parlamentară.

 

Ea a arătat că dacă sunt adoptate până la finalul acestui an şcolar, vor intra în vigoare din toamnă, de la începutul noului an şcolar, dar în cazul examenelor prevederile vor fi aplicate fazat, pentru a exista predictibilitate.

”Aceste legi au fost deja în dezbatere în cadrul coaliţiei, ele beneficiază deja de sprijinul coaliţiei şi mă aştept ca acest lucru să fie evident şi în procesul de dezbatere parlamentară, sigur, fără a afecta îmbunătăţirile pe care legile le pot comporta în Parlament”, a spus Ligia Deca.

Ea a precizat că, ”dacă ele sunt adoptate până la finalul acestui an şcolar, intră în principiu în vigoare începând din anul şcolar următor”.

- Reclama -

Armata ucraineană vrea să-şi consolideze poziţiile la Bahmut

”Deci din toamnă ele se vor aplica. Sigur că anumite prevederi cum sunt cele privind evaluările naţionale, vor intra în vigoare fazat, în aşa fel încât să existe predictibilitate. De exemplu, concursul de admitere la liceu ar intra în vigoare pentru copiii care intră în clasa a V-a în anul de aplicare a legii, vorbim de 2027. Similar, pentru Bacalaureat, nu se va aplica decât pentru cei care vor intra în clasa a IX-a începând cu anul 2024-2025”, a completat ministrul Educaţiei.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele