Ministrul Anton și Premierul Dăncilă se cam contrazic pe tema întâlnirii cu minerii

0

Protestul minerilor și criza energetică strică armonia în Guvern. Viorica Dăncilă susţinea că a fost informată cu întârziere despre situaţia de la Complexul Energetic Oltenia. Anton Anton a declarat însă că, la începutul săptămânii, a avut loc la minister o întâlnire pe tema grevei ortacilor, motiv pentru care nu crede că Executivul nu ştia despre situație.

Viorica Dăncilă, premierul României: „Mi s-a adus la cunoștință cu nepermisă și suspectă întârziere, situația gravă de la Complexul Energetic Oltenia. Am convocat imediat o întâlnire de urgență și împreună cu miniștrii și autoritățile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate astfel încât CEO să-și reia activitatea la capacitate normală”.

Citește și Tratată cu superficialitate de Guvern, greva minerilor este risc de siguranța energetică

Anton Anton, ministrul Energiei: „Doamna prim-ministru m-a însărcinat să vin încoace. Deci eu am avut o discuţie luni, la minister, cu aproape toţi reprezentanţii cu care am avut discuţia, şi astăzi, adică mi-e greu să spun că nu ştia Guvernul, că nu ştia…”

Cu cât de repede se pun în acord cei doi, cu atât România poate încheia mai repede situația prezentă în care există un deficit major de energie electrică. România importă acum aproximativ 20% din energia pe care o consumăm. Este vital ca minerii să își reînceapă lucrul și să alimenteze rezervele cu cărbune.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele