Ministrul de Externe al Ungariei: Klaus Iohannis este “un politician extremist antimaghiar”

0

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, afirmă, într-o postare pe Facebook, că preşedintele României, Klaus Iohannis, “este un politician extremist antimaghiar”, acuzându-l că “implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România”.

 

Potrivit MTI, Péter Szijjártó se arată nemulţumit, în postarea de pe reţeaua de socializare, de faptul că şeful statului român a sesizat, vineri, Curtea Constituţională cu privire la Legea pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Republica Ungaria privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kubekhaza (Ungaria).

“Să apelezi la veto cu privire la înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei înseamnă nici mai mult nici mai puţin decât împiedicarea deliberată a apropierii dintre cele două naţiuni”, afirmă Péter Szijjártó.

Decalrații dure, dar inutile!

Ministrul ungar de externe consideră că “din păcate, preşedintele României este un politician extremist antimaghiar”, acuzându-l pe şeful statului român de faptul că “implică în mod constant Ungaria şi guvernul maghiar în campania electorală din România”.

Szijjártó adaugă că, prin decizia sa, şeful statului român “face rău în mod intenţionat cooperării dintre maghiari şi români” şi obstrucţionează o cauză care este importantă atât pentru poporul maghiar, cât şi pentru cel român.

 

În replică, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că “respinge ca inacceptabil şi lipsit de respect limbajul demnitarului ungar cu privire la şeful statului român”.

De ce a atacat legea Iohannis

Președintele arată în sesizare că Parlamentul și-a depășit atribuțiile constituționale și a legiferat într-o chestiune de politică externă care este de competența puterii executive (Guvern și Administrația Prezidențială).

Citeşte şi:Tăriceanu se revoltă împotriva ”parnoiei COVID”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele