Ministrul Educaţiei a aprobat alte cinci manuale şcolare pentru elevii de clasa a V-a

0
- Reclama -

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a aprobat, miercuri, prin ordin, alte cinci manuale pentru elevii de clasa a V-a, la Istorie, Educaţie tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) şi Limba engleză (limbă modernă 1) – studiu intensiv, după soluţionarea contestaţiilor depuse de edituri, care se adaugă celor şapte manuale aprobate la începutul lunii august, pentru care nu s-au depus contestaţii.

Ministrul a aprobat manualele de Istorie, Educaţie tehnologică, Informatică, Limba engleză (limbă modernă 2) şi Limba engleză (limbă modernă 1) – studiu intensiv, în urma rezoluţiilor formulate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) pe marginea contestaţiilor depuse de editurile participante la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) în cursul acestui an.

Potrivit ministerului Educaţiei, editurile vor depune, joi, la CNEE, manualele aprobate alături de versiunile digitale, care vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro. Ministerul anunţă că în prima săptămână de şcoală, în perioada 11-15 septembrie, profesorii care predau la clasa a V-a îşi pot exprima opţiunile în raport cu oferta de manuale şi în funcţie de acestea, ministrul Educaţie va semna contractele cu editurile. Calendarul de distribuţie prevede livrarea tirajelor către şcoli la începutul lunii octombrie.

Manualele pentru cele cinci materii aprobate miercuri se adaugă altor şapte aprobate la începutul lunii august, pentur care nu s-au depus contestaţii.

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, luni, un compendiu introductiv pentru clasa a V-a, care cuprinde curricula şcolară la materiile ale căror manuale au fost contestate, precum Limba română, Limba modernă 1 şi 2, Istorie, Geografie, Educaţie plastică, Muzică, Educaţie tehnologică şi consiliere, urmând ca acesta să fie util în primele opt săptămâni ale anului şcolar. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 82.000 de exemplare au fost distribuite chiar luni în mai multe judeţe din ţară, iar în cursul acestei săptămâni va ajunge în fiecare unitate şcolară unde sunt clase a V-a. Ministerul Educaţiei a plătit în total, pentru tipărirea şi livrarea acestui ghid, peste 732.000 de lei.

- Reclama -

Compendiul introductiv pentru gimnaziu – clasa a V-a se găseşte şi în format electronic, pe site-un Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele