Ministrul Educației acuză supraîncărcarea programei școlare

0

„Eu m-am descurcat și fără geometrie vectorială”, spune Sorin Cîmpeanu, convins că schimbările în privința supraîncărcării programelor au fost de formă, iar el își arogă mare parte din vină.

Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier. Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a declarat, luni seara, la „Digi 24”, ministrul Educației.

Despre cauza acestui eșec, Cîmpeannu a spus că este vorba despre „rezistența la schimbare” și astfel s-a ajuns la situația ca toți elevii să învețe geometrie vectorială:

Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii care predau o anumită disciplină că își iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toți copiii geometria vectorială, de exemplu. Nu cred! Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de matematică – fizică, treapta I, treapta a II-a la Sfântul Sava și m-am descurcat fără geometrie vectorială. Adică am reușit să fac câte ceva în viață și fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe și alți tineri care să reușească să facă câte ceva în viață – mult sau puțin – fără geometrie vectorială”, a spus ministrul.

În privința vinei, acesta a răspuns: „Cine să fie? Cei ca mine, care am fost miniștru și în 2014 și în 2015 și n-am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele